Poveste de groază la ora de dirigenție. Autoritățile au deschis o anchetă pentru pruncucidere

Data publicării:
copii scoala jupanesti gorj

Declaraţiile unor copii dintr-un sat din Gorj au pus pe jar procurorii şi poliţiştii. Cei mici au povestit la şcoală că mama lor ar fi născut acasă şi apoi ar fi ucis bebeluşul. Au spus povestea de groază, cu lux de amănunte, în faţa colegilor şi a dirigintelui. Directorul şcolii a sesizat Parchetul, iar anchetatorii au deschis un dosar penal şi au început să audieze părinţii şi câţiva localnici.

La ora de dirigenţie, copiii i-au spus dascălului povestea tulburătoare. Mama lor i-ar fi luat viaţa bebeluşului adus pe lume în urmă cu doi ani. Mărturisirea i-a şocat pe profesori, care au anunţat imediat Poliţia.

„Au spus că mama lor a fost şi gravidă, că a născut. A făcut un copil pe care ei l-au găsit în podul casei”, a declarat Cristian Diaconescu, directorul școlii din Jupânești, jud. Gorj.

Imediat ce au fost sesizaţi, poliţiştii i-au luat pe minori de la şcoală şi i-au dus la un centru de plasament din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Aceştia mai au o soră majoră, care a rămas acasă.

„Nu sunt luaţi în evidenţă la niciun medic de familie. Buletine, la fata cea mare, la fata de clasa a VIII-a le-am făcut noi, cu banii noştri, că n-au vrut să le facă nici măcar acte”, spune directorul școlii.

„Organele de Poliţie au adus trei copii din comuna Jupâneşti. Suntem în evaluarea situaţiei lor sociale”, a declarat Lucian Zălog, director adjunct DGASPC Gorj.

„Când le-au dat seara pastă de dinţi, n-au ştiut ce să facă cu ea. Duşul, când l-au văzut, s-au uitat: De unde plouă? Deci acesta este mediul”, a povestit directorul școlii, Cristian Diaconescu.

În faţa acuzaţiilor, mama copiilor îşi face cruce.

mama gorj
O femeie din Gorj este acuzată că a născut și și-a omorât pruncul. Faptele au fost relatate chiar de copiii ei mai mari

„Doamne, păi era de aruncat? Că nici un mâţ nu ai voie, în ziua de astăzi, să-l arunci, dar un copil? Deci n-am făcut, doamnă, aşa ceva”, a declarat reporterului Digi24 mama copiilor, Elena Mihai.

Sătenii nu sunt însă deloc uimiţi de ceea ce aud. Copiii le-ar fi spus şi lor totul încă de anul trecut, dar nimeni nu i-a crezut.

„Mie mi-a spus de anul trecut. A zis că l-a tăiat şi l-a băgat într-o postavă (ladă - n.r.). A doua dimineaţă, l-a aruncat la câini”, a declarat o localnică.

- Ce spuneau copiii?
- Că are un copil în pod, în postavă.
- Mort?
- Mort, declară un alt localnic.

„Femeile spuneau că o văzuseră mai grăsuţă acum vreo doi, trei ani şi: Mă, fată, dar cam dintr-odată aşa te-ai mai... Păi da, mai mănânc bine, a trecut iarna peste noi, cu grăsime, cu şunculiţă. Sigur că n-a luat nimeni în seamă”, a relatat Petre Gușiță, primarul localității Jupânești.

Anchetatorii au început deja audierile şi vor stabili dacă se confirmă sau nu cele spuse de copii.

„A fost înregistrat dosar penal şi se fac cercetări de către procuror cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, urmând a fi dispuse măsurile legale după caz”, a declarat Cristian Ciobanu, prim-procuror adjunct la Parchetul Județean Gorj.

Până acum, au fost chemaţi să dea explicaţii părinţii copiilor, dar şi câţiva localnici. Va fi greu de stabilit şi dacă femeia a fost însărcinată în urmă cu doi ani pentru că nicio investigaţie medico-legală nu ar putea confirma acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri