Poveste impresionantă: i-a donat un rinichi fratelui geamăn, de care a fost despărțit la naștere

Data actualizării: Data publicării:
transplant rinichi frati gemeni

Scenariu de Oscar în Moldova. Un frate angajat la salubritate donează un rinichi şi îşi salvează de la moarte chinuitoare geamănul muzician, de care a fost despărţit la naştere. Acţiunea nu este rodul imaginaţiei de la Hollywood ci mâna destinului, care nu a vrut să lase să se piardă două suflete pereche.

„După 46 de ani a venit timpul să îi dau ce i-am luat, cred că, la naştere”, spune bărbatul care și-a donat rinichiul.

Momente emoţionante pentru Costel şi Cornel, gemeni născuţi într-o familie numeroasă, cu 18 copii. Părinţii au decis să îl dea pe Cornel spre adopţie unei vecine. Ani la rând s-au jucat împreună fără să ştie că sunt fraţi.

O femeie nu a putut să dea naştere unui copil şi a rugat-o pe mama, când ne-am născut noi să îi dea şi ei un băiat”, povestește Costel Dura, fratele donator.

Când abia intrau la şcoală, părinţii le-au spus adevărul. Anii au trecut, au crescut, au ajuns să se descurce singuri în viaţă.

Costel lucrează la firma de salubrizare din Bârlad,iar fratele geamăn este toboşar la Fanfara Transilvania. El s-a născut cu un singur rinichi şi anul trecut organismul a început să îi cedeze. Medicii nu îi dădeau multe şanse.

„Din păcate pentru el boala era deja destul de avansată. Nu mai existau metode ca să poată fi încetinită sau împiedicată să progreseze”, explică dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Dr. C. I. Parhon Iaşi.

Doborât de durere şi de gândul că şi-ar putea pierde sufletul geamăn, Costel, cel care a fost păstrat de părinţi, a decis să îi doneze un rinichi fratelui său.

„Nu am vrut să îl văd făcând dializă, suferind. Asta m-a determinat să îi dau. Sufleţeşte, frăţeşte, cu toată inima”, spune Costel Dura, fratele donator.

Ar fi fost un chin pentru mine tot restul vieţii. Eu sunt de profesie muzicant şi eu circul foarte mult. Şi ar fi trebuit să renunţ şi la meseria pe care o practic”, spune Cornel Lupu, fratele care a primit rinichiul.

Bărbatul care a primit rinichiul de la fratele lui geamăn are acum ce pildă de generozitate să dea celor patru copii ai săi: nici destinul cel mai crud nu poate şterge legăturile de suflet.

„Mi-a spus domnul profesor că rinichiul pe care i l-am dat este identic cu ce i-a scos lui”, mai spune Costel Dura.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri