Poveste românească de succes la Londra. Şerban Grigorescu a ajuns să joace în filme alături de mari actori

Data publicării:
actor ro

Un rol mărunt într-o scenă secundară a filmului Sherlock Holmes din 2011 l-a propulsat pe Şerban Grigorescu în rîndurile actorilor de filme mari. Tînărul s-a născut la Ploieşti şi a urmat Conservatorul de muzică la Braşov, unde a studiat contrabasul. Repede s-a convins că în România nu va găsi nici glorie, nici avere, aşa că a plecat în capitala Marii Britanii.

Am vrut să încep ceva nou, în loc să continui cu muzica, să încep cu actoria și să-mi fac un viitor în domeniul filmului și al televiziunii”, povestește Șerban Grigorescu.

Tânărul a trecut prin zeci de interviuri până a găsit ceva de lucru.

Am început să lucrez la ziarul financiar pentru Rusia, unde am fost consilier, după care criza mi-a omorât jobul. A trebuit să dau fluturași sau să spăl vase într-un restaurant chinezesc. După care viața a fost ceva mai bună și am găsit un job pentru compania de ciocolată Hotel Chocolat și am lucrat doi ani pentru acea companie”, povestește el.

Însă artistul şi-a urmat visul: a luat cursuri de dicţie şi a studiat actoria, după care a devenit nelipsit la audiţiile pentru roluri.

Puteai să stai la cozi cu mii de oameni, cum am stat la castingul pentru filmul Anna Karenina. Cred că am stat vreo 9 ore. Și era decembrie și ploua și era foarte frig. Dar a meritat pentru că am luat castingul și am lucrat pemtru acel film aproape o lună”, își amintește Șerban Grigorescu.

„Am jucat în Inception, într-un film cu Leonard di Caprio, Clash of the Titans, Sherlock Holmes, regizat de Guy Ritchie, în care am jucat rolul unui chelner.

Cu bune şi cu rele, românul s-a integrat cât de cât în lumea artistică a Londrei.

„La început, cred că mi-a fost un pic greu, pentru că am avut de câteva ori reacția negativă pe care am primit-o cand voiam să caut un job. Am simțit o reticență când am spus unor persoane că sunt din România, pentru că nu au avut o părere bună despre români, în general”, spune el.

În ceea ce privește salariul, Șerban Grigorescu spune că în meseria sa se pot câștiga de la 100-150 de lire pe zi până la 500-1.000 pe zi, în funcție de rol.

Cei 80.000 de români din Regatul Unit reprezintă mai puţin de trei la mie din totalul celor angajaţi acolo.

În total, trei milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate. Aproape 900.000 lucrează în Italia, 800.000 în Spania şi peste 100.000 în Germania. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri