Poveste sfâșietoare. O fetiță de 7 ani a fost bătută și lăsată în frig de mamă

Data publicării:
fetita batuta

O fetiță de 7 ani a fost bătută, dezbrăcată şi aruncată apoi în curte, în frig, de propria mamă. S-a întâmplat într-o comună din județul Galați. Un vecin a fost cel care a salvat copila din mâinile mamei sale, care era beată.

În imaginile care au devenit virale în mediul online, se vede cum fetiţa ţipă şi refuză să se mai întoarcă la cea care i-a dat viaţă pentru a nu trece din nou prin acelaşi calvar. Scenele surprinse au un puternic impact emoțional.

Întâmplarea s-a petrecut vineri, în satul Poșta din comuna Gohor, județul Galați. Bărbatul care a filmat a mers la casa vecinilor săi în toiul nopții, alarmat de țipetele îngrozitoare care se auzeau de acolo. A constatat că fetița de 7 ani a familiei fusese bătută și dată afară din casă, pe un frig extrem, deși era îmbrăcată sumar, doar în șosete, cu o bluză și un pantalon subțire. Copila se ascundea în grădină de frica părinților. Mama minorei apare și ea la un moment dat în fața porții. În imagini se vede că abia se ține pe picioare, pentru că băuse.

Bărbatul care a descoperit totul a încercat să ia fetița la el, ca să îi dea să mănânce și să o îmbrace, însă mama acesteia s-a opus. În momentul în care mama încearcă să o ia din mâinile lui, copila a început să plângă și să strige că nu vrea cu mama.

Au fost anunțate imediat autoritățile la 112, iar fetița este internată acum în regim de urgență într-un centru de primire minori din municipiul Galați. Copila nu prezintă urme de violență pe corp, însă este extrem de speriată și acum este consiliată psihologic.

Se face o anchetă socială, iar până la pronunțarea instanței, mama are drepturile părintești suspendate. Se va analiza, de asemenea, posibilitatea decăderii ei din drepturi.

Și polițiștii fac o anchetă și au deschis dosar penal pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Tania Calcan, purtătoare de cuvânt a DGASPC, a declarat: „Copilul a fost preluat în regim de urgență în aceeași noapte, acum se află într-un centru de primire în regim de urgență din municipiul Galați. A fost evaluat psihologic și consiliat psihologic și în acest moment ne aflăm în etapa de evaluare inițială a cazului. Acest lucru înseamnă că vom face anchetă socială la domiciliul familiei pentru a analiza posibilitatea menținerii copilului în familia naturală lărgită și pentru a evita instituționalizarea acestuia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri