Povestea gravidei moarte în ambulanță

Data publicării:
zapada mare

Angelica Matei se pregătea să devină mamă pentru prima oară, în mai putin de două luni. Luni i s-a făcut rău. Rudele s-au speriat. Ştiau că femeia avea probleme cardiace şi au cerut ajutorul primarului. Edilul a luat o maşină şi a dus-o pe Angelica la dispensarul din localitate.

A fost adusă în stare gravă. Semiconştientă, în crize convulsive, hipertensivă”, a declarat Ioana Iordache, asistent la dispensarul comunal.

Acolo au intervenit două asistente, amândouă au făcut tot ce au putut”, a declarat, la rândul său, primarul comunei Ostrov, Nicolae Onea.

Cadrele medicale au decis să cheme ambulanţa. Salvatorii tulceni au plecat prin viscol spre comuna Ostrov, dar au înaintat greu, prin nămeţii care în unele locuri ajungeau chiar şi la un metru.

„Normal că situația drumurilor a îngreunat salvarea ei. Dacă erau desfundate, bineînțeles că se putea interveni mult mai repede. La viteza vântului care era, după 40 de minute, zăpada era la loc”, spune primarul Onea.

Abia la două ore după apelul de la dispensar şi ajutată de un utilaj de deszăpezire, ambulanţa reuşește să preia pacienta. Troienele de zăpadă şi vizibilitatea redusă au deviat însă echipajul medical de la drumul cel mai scurt. Maşina în care se afla gravida a ajuns de la Ostrov până la Ciucurova, adică a parcurs 44 de kilometri. Atunci echipajul a anunţat prin staţie că nu se poate ajunge la Tulcea, aşa că unica soluţie este drumul spre Constanţa.

Chiar dacă avea în faţă un utilaj de deszăpezire, ambulanţa s-a blocat la ieşirea din localitatea Ciucurova, motiv pentru care s-a întors din drum. Şoferul ambulanţei a decis să pornească pe o altă rută. A ocolit pe la Cerna, a ajuns la Babadag şi a continuat pe DN 22. În total a parcurs 150 de km. Înainte de a ajunge în localitatea constănţeană Cogealac, Angelica Matei a intrat în stop cardiorespirator. La scurt timp, şi-a dat ultima suflare. Nici ea şi nici bebeluşul nu au putut fi salvaţi.

Familia aşteaptă acum certificatul medico-legal pentru a afla cauza exactă a morţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri