Povestea hotelului bântuit scos la vânzare de Fisc

Data publicării:
hotel bantuit

Emblemele staţiunii Băile Herculane se vând la licitaţie. Hotelul Decebal, unul dintre cele mai vechi din zonă şi de care se leagă o poveste misterioasă, a ajuns sub sechestrul Fiscului, iar acum este scos la vânzare. Proprietarul nu a mai avut bani de reparaţii şi nici nu şi-a mai achitat datoriile la stat.

Hotelul Decebal a fost construit în 1865 şi este unul dintre cele mai vechi din Herculane. I-au trecut pragul prinţi şi regi, dar faima i-a fost adusă şi de o poveste misterioasă, nedesluşită nici acum.

Legenda locală spună că sub hotelul Decebal ar fi îngropată o comoară, iar aceasta ar fi păzită de o fantomă. Acum, clădirea, cu 152 de ani de existenţă şi cu toate misterele care au învăluit-o este scoasă la vânzare de ANAF la preţul de 5,6 milioane de lei”, relatează Caterina Ledrer, reporter Digi24.

Hotelul Decebal a devenit celebru la nivel mondial în 1897.

Atunci, la invitaţia împăratului Frantz Joseph, sunt prezenţi împăratul României Carol I şi Regele Alexandru al Serbiei, Ţarul”, spune Adrian Ardeţ, istoric.

În urmă cu trei ani, hotelul a fost cumpărat de o firmă din Germania. Imediat au început reparaţiile. Au fost date jos tencuiala şi geamurile, dar lucrările s-au oprit din lipsă de bani.

Pentru că propietarii nu şi-au mai achitat taxele la Fisc, clădirea-monument istoric a intrat în proprietatea ANAF. Nicio instituţie nu a vrut să-l cumpere şi să-l repare, aşa că acum îşi aşteaptă noi proprietari.

La noi, principala problemă este lipsa fondurilor. Trebuie făcut un studiu de fezabilitate, dar oricum suma e destul de importantă”, spune Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane.

Licitaţia pentru cumpărarea renumitului hotel va avea loc pe 25 iulie la sediul ANAF din Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri