Poveștile unei adolescente, citite de 30 de milioane de oameni

Data actualizării: Data publicării:
tanara scriitoare

Oare cum este să scrii noaptea o poveste, iar a doua zi, când te trezeşti, să descoperi că ceea ce ai scris a ajuns la milioane de copii din întreaga lume? Este povestea tinerei autoare Cristina Chiperi, care a ajuns celebră în ţări precum Spania, Franţa sau Anglia după ce peste 30 de milioane de oameni i-au citit lecturile pe o platformă online. Istoriile ei s-au transformat acum în cărţi. Cristina a vândut peste 150.000 de volume numai în Italia. Autoarea locuieşte acum în Padova, dar s-a născut în Moldova şi a reuşit să devină una dintre cele mai citite tinere autoare din Europa.

Cristina Chiperi are 17 ani, dar s-a mutat în Italia cu părinţii săi când avea doar doi ani. Pe atunci nimeni nu îşi imagina că vă ajunge să vândă sute de mii de cărţi şi că va fi urmărită de milioane de adolescenţi.

„Eram foarte mică când mama şi tata m-au luat din Moldova şi m-au dus în Italia. N-am simţit mult diferenţa dintre Moldova şi Italia. Am crescut acolo, am făcut şcoala acolo, dar vara am venit tot timpul în vacanţa la bunici”, spune Cristina Chiperi, autoare.

Adolescenta a început să scrie când avea doar 14 ani. Atunci a publicat prima sa poveste pe o platformă online. În prezent, textele sale au peste 30 de milioane de vizualizări pe acest site. Wattpad este o aplicaţie gratuită unde oricine îşi poate publica poveştile. Oricine poate scrie aici o carte şi să rămână anonim. Platforma este folosită în special de editurile din Statele Unite pentru a testa diverse publicaţii înainte de a le tipări.

„Am fost pasionată de scris din copilărie. Scriam tot ce-mi trecea prin cap sau inventam tot felul de poveşti pe care i le dăruiam surioarei mele de ziua ei. Am decis să mă înscriu pe această platformă online şi să-mi scriu acolo povestea. Din glumă, din joacă, doar pentru a-mi satisface imaginaţia am postat primul capitol şi a avut foarte multe vizualizări, comentări şi a ajuns să fie unul dintre cele mai distribuite articole, iar apoi a urmat publicarea cărţii”, afirmă Cristina Chiperi, autoare.

Cartea Cristinei Chiperi se numeşte „My Dilemma is you” şi este o trilogie. În Italia au fost lansate deja toate cele trei volume. În România, abia a apărut primul volum şi urmează să fie lansată şi cea de-a doua carte. În Italia, Spania, Franţa şi Germania au fost vândute peste 250.000 de exemplare.

„Deşi cartea este o ficţiune, în poveste există un personaj care există şi în realitate, Cameron Dallas şi multor fete le place să-şi imagineze că sunt Cris, rolul principal, şi că trăiesc o poveste de dragoste cu el”, povestește Cristina Chiperi, autoare.

„Adolescenţa este o perioadă dificilă din viaţa noastră. Totul se schimbă în viaţa noastră. Apar tot felul de dificultăţi, iar Cristina, personajul principal din carte, se loveşte de multe probleme. Tot ceea ce i se întâmplă, însă, în viaţă o face mult mai puternică, iar la finalul adolescenţei sale este foarte matură şi puternică”, adaugă Cristina Chiperi.

„Protagonista din carte se numeşte Cristina şi se transferă din Los Angeles la Miami. Apar probleme la noua şcoală. Nu-i este uşor pentru că întâmpină multe probleme cu noii săi colegi şi prieteni, dar îl întâlneşte pe Cameron. La început nu se înţeleg, dar treptat se împrietenesc şi începe o poveste de dragoste”, precizează Cristina Chiperi, autoare.

Tânăra autoare şi-ar dori să revină în România, dar între timp vrea să studieze în continuare în Italia.

„Obiectivul meu a fost întotdeauna să termin liceul, apoi facultatea. Să-mi termin studiile. Scrisul va rămâne întotdeauna un hobby. Dacă pe viitor va apărea un loc de muncă în domeniu, vom vedea”, mărturisește Cristina Chiperi, autoare.

Cristina Chiperi a fost numită de către presa internaţională un fenomen lansat de Wattpad. Adolescenta vrea să calce pe urmele lui J. K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter.

Citiți și:  O moldoveancă de 17 ani a devenit una dintre cele mai populare scriitoare din Italia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri