Poziția Bisericii Ortodoxe față de referendum și de parteneriatul civil

Data publicării:
banescu

La anunţurile Coaliţiei PSD-ALDE a reacţionat şi Biserica Ortodoxă Română, care s-a declarat în favoarea referendumul pentru familie. Nu şi a legalizării parteneriatului civil, despre care susţine că e „o alternativă la căsătorie”.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: „În primul rând, poziţia Bisericii Ortodoxe Române faţă de demersul perfect democratic validat de Curtea Constituţională A revizuirii Constituţiei rămâne neschimbată.

Biserica Ortodoxă Română, ca şi celelalte culte religioase din România, aşa cum s-au exprimat ele, este pro-referendum.

Adică, dorim sprijinirea familiei fireşti, familiei naturale pentru că există o raţiune superioară, aceea a interesului major al copilului.

Considerăm că este în beneficiul copiilor să crească în familii formate dintr-un bărbat şi o femeie.

În al doilea rând, este vorba despre o completare a articolului referitor la familie din Codul civil românesc, este aşadar, o modificare binevenită, în sensul completării codului civil, şi în acelaşi timp vreau să subliniez că nu este o modificare care să aibă consecințe defavorabile cuiva din România.

Dacă ar fi fost asemnea consecinţe identificate de specialiştii din zona jurisprudenţei, acest lucru ar fi fost penalizat de Curtea Constituţională a României care a spus că referendumul este complet valid, că nu aduce nicio atingere nici unei alte persoane sau minorităţi din România.

În legătură cu parteneriatul civil, Biserica Ortodoxă Română nu poate fi de acord cu această alternativă la căsătorie, din aceeaşi raţiune a interesului copiilor care doar într-o familie care îşi asumă responsabilităţi integrale prin căsătorie pot să beneficieze de atmosfera firească, ideală pentru formarea lor de viitori adulţi.

Din această perspectivă, pledăm pentru căsătorie ca formă responsabilă de asumare a unui destin comun şi îi îndemnăm pe cei care doresc să îşi întemeieze o familie să obţină, ca să spun aşa, şi binecuvântarea lui Dumnezeu la începutul drumului lor în viaţă în taina căsătoriei.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri