Precizarea Patriarhiei legată de cununia lui Valentin Dragnea

Data publicării:
stefan-valentin-dragnea-nunta

Slujba Sfintei Cununii a lui Valentin Dragnea a fost oficiată conform canoanelor bisericeşti în Paraclisul "Sfântul Nicolae", într-un spaţiu liturgic canonic şi nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios, precizează marţi Patriarhia Română.



"Slujba respectivă a fost în realitate oficiată conform canoanelor bisericeşti în Paraclisul "Sfântul Nicolae", situat într-o clădire distinctă din incinta "Palatului Snagov". Acest Paraclis se află în administrarea Patriarhiei Române şi a fost sfinţit în anul 2015 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale. În concluzie, slujba Sfintei Cununii menţionate mai sus a fost oficiată într-un spaţiu liturgic canonic şi nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios", se menţionează într-o precizare, transmisă Agerpres de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Precizarea Patriarhiei survine apariţiei în presă a ştirii conform căreia slujba Sfintei Cununii din data de 26 august 2018 a fiului lui Liviu Dragnea ar fi fost oficiată într-un spaţiu neliturgic, încălcându-se astfel o decizie fermă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

CITIȚI ȘI: Protest la nunta fiului lui Dragnea, la Snagov. Primele imagini

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri