Prefectul Capitalei: Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici măcar acasă

Data actualizării: Data publicării:
alin stoica prefect bucuresti
Prefectul Capitalei, Alin Stoica. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Petreceri acasă nu pot fi făcute în noaptea de Înviere, la fel cum nu sunt posibile nici în cluburi, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, întrebat luni seara, la Digi24, dacă există reguli pentru numărul maxim de persoane în cazul unor petreceri acasă.

Carantina de noapte se ridică de Înviere și există temerea că oamenii vor merge la petreceri, poate chiar în cluburi. Cluburile sunt închise, n-ar trebui să funcționeze, evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate aspru, iar cluburile vor fi închise și activitatea suspendată pe o perioadă mai lungă, a spus prefectul Capitalei.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe”, a declarat Alin Stoica. „Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a adăugat prefectul.

„Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim”, a recomandat oficialul.

El a recunoscut însă că nu există o regulă specifică în acest sens. „Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a arătat Alin Stoica.

Prin urmare, sfatul prefectului este ca dacă chemăm pe cineva la masă de Paști, să nu fie mai mult de 10 persoane. „V-am spus, ancora este acel număr de persoane cu care putem să facem în general activități sociale în aer liber”, a explicat oficialul.

Întrebat dacă îi încurajează pe oameni să sune, dacă aud petreceri la vecini, prefectul a răspuns: „N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (...) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”, a menționat prefectul Alin Stoica.

El a recomandat, pe de altă parte, celor care vor să meargă în noaptea de Înviere la slujbă să se deplaseze la un lăcaș de cult apropiat de domiciliu și să știe că există o serie de măsuri. Astfel, în biserică trebuie să păstreze o distanță de 2 metri și să respecte măsurile de protecție sanitară. Lumânările vor fi vândute în afara lăcașului de cult. Circulația este permisă doar pentru a participa la slujbă, în noaptea de Înviere, după care se revine la carantina de noapte, a reamitit prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri