Premieră | Case izolate termic de primărie

Data actualizării: Data publicării:
case

Primăria Sectorului 1, cea mai bogată din ţară, anunţă că anul viitor termină de izolat termic toate blocurile de care răspunde şi că trece la nivelul următor: casele. Proprietarii nu vor plăti nimic, pentru că lucrările sunt plătite cu bani europeni. Cu o condiţie: locuinţa să nu fie mai mare decât suprafaţa unui apartament de bloc cu patru camere.

Luna viitoare începe inventarierea caselor din sectorul unu, după care funcţionarii vor anunţa ce proprietari se califică. Fac excepţie construcţiile istorice şi clădirile care aparţin firmelor.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: Anul viitor vom începe cu reabilitarea termică la case. În primul rând de pereţi vorbim.

Nivelul maxim al suprafeţei ce va fi izolată termic gratuit este 160 de metri pătraţi. Proprietarii caselor mai mari vor fi obligaţi să achite contravaloarea materialelor şi a manoperei.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: Diferenţa de la 160 de metri până la 200 sau cât are casa, 180 sau 210, va exista o înţelegere ca în timp să plătească diferenţa de bani.

Lucrările sunt ample şi înseamnă izolarea termică a faţadei, montarea tâmplăriei termoizolante, înlocuirea, montarea sau repararea centralei termice şi instalarea de panouri solare termice sau electrice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri