Premierul Victor Ponta îşi asumă rezolvarea problemei romilor din Franţa: îi va integra în România

Data publicării:
tigani

La întrevederea cu prim-ministrul francez, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au prezentat un punct de vedere comun pe subiectul romilor. „Este o problemă de imagine, pe care ne-o asumăm: problema legată de minoritatea romă. Şi aici trebuie să găsim soluţii care să rezolve în mod european problema acestei minorităţi”, a spus şeful statului.

Vreau să exprim în faţa primului ministru francez şi în faţa partenerilor europeni că România îşi asumă toate responsabilităţile în acest domeniu. Soluţia pe termen mediu şi lung pentru această problemă a integrării minorităţii rome revine României şi soluţia este integrarea aici, în România, a reprezentanţilor minorităţii rome”, a întărit premierul.

Victor Ponta a dat asigurări că statul va investi mai mult pentru integrarea acestei comunităţi: „Am dezvoltat o relaţie între reprezentanţii autorităţilor locale, având ca scop o mai bună integrare a comunităţii rome în aceste comunităţi locale din România. Suntem foarte convinşi că prin investiţii în educaţie, în crearea de locuri de muncă, în condiţii de viaţă mai bune, putem avea rezultate pe termen lung.

De cealaltă parte, premierul francez a dat asigurări că Parisul va sprijini demersurile României: „Salut curajul pe care îl aveţi; aţi spus-o în Franţa, o spuneţi din nou în România - că veţi face totul pentru a integra populaţia romă. Trebuie să facem asta împreună, cu susţinerea Europei şi, în acelaşi timp, am hotărât să sporim cooperarea în domeniul ordinii publice şi al justiţiei pentru a lupta împotriva suprimării reţelelor organizate care stau la baza sărăciei acestei populaţii din Franţa şi din restul Europei.

Aproximativ 15.000 de romi, majoritatea români sau bulgari, trăiesc în Franţa în condiţii precare. Taberele insalubre în care trăiesc sunt evacuate periodic de forţele de ordine franceze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri