Premiu pentru emisiunea „Plan Detaliu” de la Digi24

Data publicării:
teodora ghenciu

Digi24 obține o nouă distincție prin emisiunea „Plan Detaliu”, realizată de Teodora Ghenciu, care a câştigat marele premiu al unei competiţii jurnalistice organizate de Reţeaua Naţională Anti-Sărăcie. Premiul „Cu onestitate despre sărăcie” a fost acordat pentru reportajul „Lumea oamenilor invizibili”, cu care emisiunea „Plan Detaliu” a debutat în septembrie anul trecut.

„Acest premiu a venit ca o validare unei idei la început de drum, pentru că Lumea oamenilor invizibili, cum s-a numit reportajul pe care l-ați văzut, a fost prima ediție dintr-o emisiune nouă la Digi24, Plan Detaliu. Ne-am propus ca prin această emisiune să-i inspiram pe oameni să se implice mai mult în comunităţile lor”, spune Teodora Ghenciu, realizatoarea emisiunii.

La concurs au participat 10 proiecte jurnalistice, iar juriul a fost format doar din persoane afectate de sărăcie.

„Este un reportaj foarte bine realizat, foarte bine structurat, prezintă problemele sărăciei îndeaproape... Ne-a plăcut că reportajul face apel la solidaritate şi la cei din jur, în loc să pună etichetă sau să judece perosanele fără adăpost sau cele care cerşesc”, au apreciat membrii juriului. Urmăriți reportajul în materialul video de mai jos:

Premiul „Cu onestitate despre sărăcie” se acordă şi în alte ţări europene, printre care Austria, Germania, Croatia sau Ungaria.

„Îmi dă încredere... înseamnă că emisiunea poate merge mai departe şi mesajele pe care încerc eu să le transmit au impact”, a declarat Teodora Ghenciu, realizator „Plan Detaliu”

Emisiunea „Plan detaliu” poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 20:30 la Digi24.

Postul Digi24, din rețeaua RCS-RDS, împlinește la 1 martie șase ani de emisie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri