Preotul care și-a speriat enoriașii cu tarifele pentru nunți și înmormântări. Echipa Digi, agresată în timpul filmărilor

Data publicării:
popa lacom

Constantin Costoiu s-a căsătorit anul trecut. Spune că a făcut cununia religioasă într-o localitate vecină, pentru că preotul din sat îi cerea prea mulţi bani.

În primul rând, la biserica din comună sunt preţurile foarte mari, se ia 7,8 milioane la cununie, 7 milioane înmormântarea”, povestește el.

Bărbatul susţine că preotul din sat l-ar fi sunat pe cel care a oficiat nunta şi i-a cerut 600 de lei. Şi alţi localnici spun că li s-a întâmplat acelaşi lucru.

„Nu înțeleg de ce preotul Neagoe Zamfir insistă să ne cunune dummnealui, are nevoie de bani? A făcut rost de o invitație de la nunta noastră și s-a dus cu ea la protoierie la Târgu Cărbunești să reclame că facem nunta în Târgu Jiu”, spune o localnică, Mihaela Niţă.

Oamenii spun că preotul nu le dă niciodată chitanţe pentru banii pe care îi plătesc. Superiorii părintelui susţin că acesta nu ar fi trebuit să ceară niciun ban la nunţi, înmormântări sau alte evenimente religioase şi i-au dat o mustrare scrisă.

„Nu este nicio taxă. Sunt servicii pe care fiecare parohie și le organizează conform unor directive pe care le dăm noi”, a spus Mitropolitul Olteniei, Irineu.

Părintele Zamfir Neagoe era la o înmormânare atunci când echipa Digi24 i-a cerut un punct de vedere.

Preotul Zamfir Neagoe: Toate informațiile pe care le vreți de la mine le găsiți la Mitropolie.

Reporter: Acuzațiile sunt adevărate?

Preotul Zamfir Neagoe: Da, acolo găsiți toate informațiile.

Preotul a cerut apoi ajutorul unor apropiaţi. Iar cel trimis de părinte nu s-a limitat doar la vorbe, ci a agresat echipa Digi24 şi a spart camera de filmat.

Ţi-am spus că n-ai voie, că-i privat? Ce ai cu popa e treaba ta, bă! Ce cauţi, bă, cu camera aici? Te-a chemat cineva? Dă-i, bă, drumul, că ţi-o sparg şi pe aia”, a amenințat acesta.

În urma plângerii jurnaliştilor Digi24, poliţiştii au deschis un dosar penal, pentru agresiune şi distrugere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri