Video. Președintele Klaus Iohannis, primit cu aplauze în Piața Universității, la comemorarea victimelor Revoluției

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis universitatii

Preşedintele Klaus Iohannis participă la ceremonia din Piaţa Universităţii, unde sunt comemorate victimele Revoluţiei din 1989.

După intonarea inmnului a avut loc slujba de pomenire a eroilor Revoluiției de la 1989 și au fost depuse flori pentru cei ce și-au pierdut viața 

Polițiștii de la Rutieră au restricționat traficul pe sensul dinte Piața Universității către Piața Romană, până la strada Batiștei, dar și o bandă pe sensul de la Piața Romană către Piața Universității.

Sunt mai mulți revoluționari ajunși în Piata Universității, veniți să participe la ceremoie.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze de mulțime. El a dat mâna și a discutat cu oamenii prezenți în Piața Universității.

Programul va fi unul mai încărcat, de la 14:30 va începe o altă ceremonie, în Piața Romană, unde vor fi depuse coroane în amintirea eroilor.

„La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate”, a scris Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Facebook.

Pe 21 decembrie 1989, în România s-a încheiat violent „epoca de aur” a comunismului. Trecuseră deja șase zile de la începerea revoltei din Timişoara şi Nicolae Ceauşescu încă mai credea că are situaţia sub control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri