Prima comună din România cu pistă de biciclete

Data publicării:
pista bici

De la începutul lunii februarie, de când a fost deschisă pista de biciclete din comuna Ciugud, doi copii se întâlnesc aproape zilnic să pornească la plimbare.

„Îmi place foarte mult că ne putem strânge toţi copii şi ne putem da cu bicicletele. Ne dădeam pe stradă şi ne era frică că ne calcă maşinile”, spune Geanina Cipa.

„E foarte bine că s-a făcut şi mă bucur, mai ales pentru nepoţei. Şi noi, bătrânii, ne mai plimbăm seara şi dimineaţa pe aici şi nu ne mai deranjează maşinile. E foarte frumos”, afirmă o localnică.

Pista are o lungime de 2 kilometri şi traversează localitatea de la un capăt la celălalt. Singurele probleme sunt că, uneori, drumul bicicliştlor e deviat de maşinile parcate chiar pe pistă.

„Şi o parcare ar fi bună făcută, că trebuie să ne mai oprim”, spune un localnic.

În toate ţările în care se promovează sănătatea şi protecţia mediului găsim astfel de piste de biciclişti şi atunci ne-am gândit că, fiind o comună aproape de oraş, poate aproape de poluare, dorindu-ne o comună cu oameni sănătoşi, ar fi bine să le dăm oamenilor şansa să circule pe biciclete”, a declarat Gheorghe Damian, primarul din Ciugud.

Autorităţile locale vor acum să acceseze fonduri europene şI să continue pista de biciclete până în Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri