Prima măsură în cazul panoului antivaccinare din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
panou-antivaccinare
Foto: transilvania365.ro

La Brașov s-au luat primele măsuri în cazul panoului antivaccinare, relatează presa locală. Cuvintele „Vaccinurile nu sunt sigure” au fost acoperite cu o bandă neagră și, astfel, au dispărut de pe panoul publicitar amplasat pe o stradă din oraș. Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu susține că s-a început o anchetă în acest caz, scrie transilvania365.ro.

panou-antivaccinare
Foto: transilvania365.ro

„Da, deja s-au luat măsuri. A fost acoperit o parte din panoul publicitar. Din punctul meu de vedere, conținutul acestui panou este un atentat la siguranță cetățenilor, a copiilor noștri. Este imoral. Știm exact cine a pus acel panou, știm cât s-a plătit pentru acel panou. În prezent există o anchetă în derulare. Știm exact că s-au înregistrat 37 de decese. Însă, nu știu vreun deces în rândul celor care s-au vaccinat. Este o campanie națională care trebuie să înceteze imediat”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, potrivit sursei citate.

În urmă cu câteva zile, pe o stradă din municipiul Brașov a apărut un panou care îi îndeamnă pe români să nu-și vaccineze copiii. 

Începând de astăzi, Direcţiile de sănătate publică vor verifica toate panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică, după ce în unele oraşe au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spune că a cerut sancţionarea iniţiatorilor campaniilor care vizeză sănătatea publică şi care nu au avizul ministerului, arătând că panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri