Video S-a deschis prima parcare de „bun-simţ turistic” pe DN1

Data actualizării: Data publicării:
Prima parcare de „bun-simţ turistic” a fost deschisă pe DN1
Prima parcare de „bun-simţ turistic” a fost deschisă pe DN1. Foto: Facebook

După fiecare sfârșit de săptămână, în urma turiștilor rămân sute de gunoaie aruncate în parcări și pe marginile drumurilor. Pentru a rezolva această situație, autoritățile au deschis pe DN1 prima parcare de pe Traseul de Bun-Simț Turistic.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a finalizat amenajarea primei parcări de pe aşa-numitul Traseu de Bun-Simţ Turistic de pe DN1, situată la limita judeţelor Prahova şi Braşov, prilej cu care a invitat companiile private să "adopte" una dintre celelalte aproape 100 de astfel de parcări de pe traseu.

Amenajarea, realizată în parteneriat cu Asociaţia Bun-Simţ şi Atitudine Civică, a constat în amplasarea unor coşuri de gunoi, care permit colectarea selectivă a deşeurilor, şi a două panouri de informare legate de comportamentul adecvat în ceea ce priveşte curăţenia pe drumurile publice.

"În acest fel, încercăm să reducem fenomenul deşeurilor abandonate ilegal pe marginea drumurilor. Cu toate că, în fiecare luni şi vineri, angajaţii noştri se ocupă exclusiv de curăţenia din zona parcărilor de pe drumurile naţionale, gunoaiele aruncate la întâmplare reapar foarte repede. Astfel, adunăm în fiecare lună aproximativ 90 de metri cubi de mizerie (aproximativ 7 basculante) numai de pe cele 500 de km de drumuri naţionale din judeţul Braşov. (...) Ne-am propus ca DN1, pe tronsonul Braşov - Sibiu, să devină Traseu de Bun-Simţ Turistic, fără gunoaie în parcări sau pe marginea drumului", a precizat conducerea DRDP Braşov, într-un comunicat remis joi Agerpres.

La nivelul celor cinci judeţe din aria de competenţă, DRDP Braşov administrează peste 450 de parcări şi refugii, existând 95 de parcări ce pot fi "adoptate" de companii private, care pot finanţa integral sau în colaborare cu alte entităţi economice amenajarea acestora, a menţionat DRDP Braşov.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri