Primăria ai cărei angajați au spus ce salarii vor și au primit mai mult

Data actualizării: Data publicării:
primar

Un primar din Neamţ a decis să îi lase pe angajaţi să se autoevalueze şi să îşi stabilească singuri salariile. Apoi, a citit ce au scris angajaţi primăriei şi a decis că oamenii merită chiar mai mulţi bani decât sperau ei.

Primăria comunei Tarcău din judeţul Neamţ are 23 angajaţi. Odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării, care permite consiliilor locale să decidă cu cât sunt plătiţi angajaţii, primarul a recurs la o metodă neobişnuită.

Iulian Găină - primarul comunei Tarcău: Am mers la dumnealor și le-am spus sa scrie pe un colț de hârtie salariul brut pe care și-l dorește după activitatea pe care o prestează. Au cerut 2.500 și vreau să vă spun că au 3.200 salariul brut.

Viviana Zaharia lucrează în Primăria Tarcău de un an şi jumătate. Se ocupă de proiectele derulate prin fonduri europene şi spune că atunci când s-a angajat în administraţia locală a renunţat la un salariu mai mare în mediul privat.

Reporter: Aici la primărie când aţi venit pe ce salariu brut aţi venit?

Viviana Zaharia: Pe un salariu de 2400.

Reporter: Și acum aveți?

Viviana Zaharia: 4092!

Maria Geanina Bagdat, angajat Taxe și Impozite: S-a făcut dreptate si sunt convinsa că toți salariații din sistemul public își vor face datoria așa cum trebuie, așa cum au făcut-o și până acum, dar acum suntem cu siguranță mai motivați.

După ce a dublat salariile angajaţilor, primarul şi-a dat şi lui însuşi o mărire de salariu. De la 5.000 la 7.500 de lei.

Iulian Găină, primarul comunei Tarcău: S-a lucrat foarte mult cu bani foarte puțini. Era jenant să semnezi un stat de plata să te duci cu câțiva bani la familie acasă.

Localnicii nu văd cu ochi buni generozitatea primarului şi aşteaptă ca, odată cu creşterea salariilor, funcţionarii din primărie să fie şi mai eficienţi.

Cel mai mic salariu la Primăria din Tarcău era, până în iulie, 1900 de lei. Acum, angajaţii pleacă acasă cu salarii aproape duble.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri