Primăria Brașov, amendată de Poliția Rutieră

Data actualizării: Data publicării:
strada schei

Amendă de 3.000 de lei pentru Primăria Braşov după ce, la cererea unor localnici, a modificat circulaţia pe 4 străzi. Oamenii susțineau că maşinile de intervenţie nu încap pe străzile cu dublu sens, daca din faţă vin alte maşini. Aşa că arterele respective au fost declarate cu sens unic. Măsura a stârnit revolta altor localnici, nevoiţi acum să ocoleasca zona ca să ajungă acasă. Primaria a făcut mai multe şedinţe, iar în comisia de sistematizare a circulaţiei s-a decis să se revină la situaţia anterioară, adică la circulaţia pe dublu sens.

Politia Rutieră susţine că Primăria a modificat regimul de circulaţie pe străzile respective fără să ceară avizul poliţiştilor.

Colegul nostru care a reprezentat instituția a fost de acord cu două amendamente și anume realizarea unui proiect de schimbare a semnalizării rutiere și ulterior supunerea acestuia avizării, de către Biroul Rutier”, spune Ionuț Marin, reprezentant IPJ Brașov.

Circulaţia pe străzile înguste din Şchei e de multă vreme motiv de nervi pentru localnici. Soţii Moraru stau pe o astfel de alee, intens circulată, şi abia reuşesc să işi scoată maşina din garaj.

„Circulația care în momentul de față este acceptată de primărie e pe strada Bâlea Nr.4 , este o stradă mică, îngustă, fără trotuare, un mic trotuar într- parte numai, iar lățimea ei unde nu e nici un trotuar, nici pe stânga nici pe dreapta, este 2,60 m , măsurat”, spune Marcela Moraru.

Femeia spune că îşi atrage mereu cuvinte grele din partea celorlalţi şoferi atunci când încearcă să intre sau sa iasă cu maşina din garaj.

„Probabil nu sunt ei obișnuiți , eu sunt obișnuită, pentru mine nu reprezintă nicio dificultate orice straduță îngustă - mă descurc”, spune o localnică.

Acum edilii lucrează la un studiu de trafic pentru a găsi cea mai buna variantă, care să îi mulţumeasca pe toţi riveranii. Până atunci reprezentanţii Primăriei spun că vor contesta amenda dată de poliţia rutieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri