Primăria Capitalei: 80% dintre arterele principale sunt la această oră "la negru"

Data actualizării: Data publicării:
iarna deszapezire bucuresti noaptea - eduard gutescu
Foto: Inquam/Eduard Guțescu

Primăria Capitalei informează miercuri că 80% dintre arterele principale sunt, la această oră, "la negru", iar aproximativ jumătate din străzile secundare au fost deszăpezite.

iarna deszapezire bucuresti noaptea - eduard gutescu
Foto: Inquam/Eduard Guțescu

Conform unui comunicat transmis de PMB și citat de Agerpres, 370 de utilaje de deszăpezire şi aproape 400 de operatori manuali au acţionat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri pe arterele din Bucureşti.

Operatorilor de salubritate li s-a solicitat să-şi dimensioneze corespunzător resursele şi miercuri să cureţe zăpada de pe trotuare. Aceştia au fost, de asemenea, atenţionaţi ca, în paralel cu acţiunile de deszăpezire a arterelor, să intervină în staţiile şi refugiile RATB unde s-a acumulat din nou zăpadă.

"S-a acţionat deficitar pentru deszăpezirea staţiilor RATB (autobuze, troleibuze şi staţiile de tramvai de pe trotuar), a capetelor de linii RATB, precum şi a refugiilor pietonale ale staţiilor de tramvai. De asemenea, s-a constatat că majoritatea refugiilor de tramvai au fost deszăpezite, dar nu s-a lucrat la spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor şi la trotuarele asumate de operatorii de salubritate prin programele de deszăpezire", se arată în comunicat.

Potrivit PMB, există artere de circulaţie de urgenţa II, care necesită în continuare intervenţia operatorilor de salubritate, având în vedere faptul că a nins şi pe parcursul nopţii.

Semafoare nefuncţionale sunt pe: Şos. Colentina/ Str. Maior Băcilă; Şos. Olteniţei nr. 250, Calea Moşilor/Str. Popa Soare.

În sectorul 1 au acţionat 68 de utilaje, 100 de operatori şi 31 încărcătoare zăpadă; în sectorul 2 - 67 utilaje şi 84 operatori; în sectorul 3 - 64 utilaje şi 28 operatori; în sectorul 4 - 73 utilaje, 65 operatori şi 12 încărcătoare zăpadă; în sectorul 5 - 37 utilaje, 45 operatori şi 7 încărcătoare zăpadă; iar în sectorul 6 - 61 utilaje şi 59 operatori.

Poliţiştii au depistat 54 de persoane fără adăpost care au fost duse în centre sociale, iar alte 19 au refuzat instituţionalizarea. În acest moment, 558 de persoane fără adăpost sunt cazate în centrele sociale ale Municipalităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri