Primăria Capitalei află astăzi dacă pierde șapte hectare din Parcul Herăstrău

Data publicării:
Parcul Herastrau 1

Potrivit Hotnews, în 1999, printr-un ordin al Ministerului Tineretului și Sportului, condus la vremea respectivă de Crin Antonescu, Biroul de Turism și Tranzacții S.A. (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului în suprafață de șapte hectare din Parcul Herăstrău. După ce BTT a intrat în posesia terenului, s-a asociat cu firma Domino 94 Impex SRL pentru exploatarea bazei sportive și realizarea unor investiții. Imediat după, Domino 94 Impex SRL a dat în judecată BTT motivând că aceasta nu și-a respectat obligațiile luate în cadrul asocierii și a cerut instanței să oblige BTT să vândă activele și terenul. Întrucât BTT nu s-a prezentat la proces, spun surse apropiate cazului,  instanța a dat câștig de cauză societății comerciale și a obligat BTT să vândă clădirile pentru 100.000 de dolari, iar terenul de circa șapte hectare pentru 1,5 milioane de dolari. Acționarii firmei Domino 94 Impex SRL sunt: Ion Petre (5%), Olimpia Ulrich (45%) și Mihaela Carmen Finiș (50%). Carmen este soția lui Bartolomeu Finiș, controversat om de afaceri, apropiat al lui Dorin Cocoș și Alexandru Bittner.

În 2002, reprezentanții Clubului Sportiv Sportul Studențesc, secția de Yachting, (club ce se afla în subordinea Ministerului Educației și care își desfășura activitatea sportivă pe acest teren), au dat în judecată BTT și Ministerul Tineretului și Sportului, susținând că instrăinarea terenului s-a făcut ilegal deoarece nu a aparținut niciodată MTS.

La sfârșitul anului 2008, Tribunalul București - Sectia a IV-a civilă a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum și nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între BTT și SC Domino 94 Impex SRL, însă aceștia au făcut recurs.

Din 2009, Primăria Municipiului București a intrat în proces alături de Clubul Sportiv Sportul Studențesc. Reprezentanții Primăriei spun că acest teren le aparține de pe vremea regelui Carol I, cel care a înființat Parcul Herăstrău, iar acesta a despăgubit la vremea respectivă toate persoanele care dețineau terenuri în zonă, parcul fiind trecut în domeniul public al statului.

În 2010, Curtea de Apel București, Secția III-civilă a admis recursurile făcute de Ministerul Tineretului și Sportului, BTT și SC Domino 94 Impex SRL. Astfel, s-a casat decizia și s-a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri