Sari la conținut

Primăria Capitalei dorește să extindă Parcul Herăstrău

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o hotărâre prin care solicită Guvernului trecerea unei suprafețe de teren de 4,2 hectare din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Externe în domeniul public al municipiului București și administrarea CGMB prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement.

herastrau

Astfel, suprafața respectivă, care reprezintă o secțiune din terenul situat în Șoseaua București-Ploiești nr. 2B, ar urma să fie amenajată ca parc, fiind alipită ulterior Parcului Herăstrău.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că prin alipirea acestui teren la Parcul Herăstrău și amenajarea sa va fi mărită suprafața spațiilor verzi din Capitală.

În raportul de specialitate se menționează că, potrivit Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București, terenul respectiv este liber de construcții, dar nu este îngrijit corespunzător, vegetația este neîntreținută pe zone întinse, sunt depozitate gunoaie, iar gardul este distrus.

Sursa Agerpres

Pe aceeași temă

Noul centru vechi al Capitalei

Zilele trecute, Municipalitatea a anunţat că axa comercial-culturală a Centrului Vechi urmează să fie extinsă cu 50 de...