Primăria Capitalei promite o nouă sală polivalentă, "nemaiîntâlnită" în România

Data publicării:
firea

Primăria Capitalei promite o nouă sală polivalentă, "nemaiîntâlnită" în România. Consilierii generali s-au trezit azi pe masă cu un proiect de arenă în valoare de 138 de milioane de euro.

Noua sală polivalentă ar urma să aibă 20.000 de locuri, parcare subterană şi să fie omologată pentru toate competiţiile internaţionale. Proiect ar costa de două ori mai mult decât propunerea din timpul mandatului fostului edil general, Sorin Oprescu. Atunci, primăria era gata să plătească 60 de milioane de euro pentru o sală de 12.000 locuri. Licitaţia s-a blocat însă în instanţă, iar Bucureştiul a pierdut organizarea Campionatului European de Gimnastică din 2017 în dauna Clujului.

Dacă va deveni realitate, noua sală polivalentă din Bucureşti va fi cea mai mare din ţară. Va costa de 10 ori mai mult decât cea de la Cluj. Costul de construcţie îl va depăşi inclusiv pe cel pentru arene similare, precum cele din Manchester, Lisabona, Belgrad sau Zagreb.

"Vom avea în sfârşit o Sală Polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti, după epopeea pe care a trăit-o acest proiect. După cum ştiţi a fost o licitaţie acum câţiva ani, care a avut nenumărate contestaţii şi în final a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract a fost anulat. Avem astăzi de dezbătut indicatorii tehnico economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabilă a Municipiului Bucureşti pentru realizarea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 de mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala în sine vor mai fi şi 5 terenuri de sport”, a declarat, luni dimineaţă, Gabriela Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, costul estimat este de 138 de milioane de euro. "Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate nemaiîntâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federaţiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuţie, maximum trei ani", a precizat edilul Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri