Primăria în care nu ai voie cu pantaloni scurţi sau şlapi

Data actualizării: Data publicării:
primaria galati haine

Nu oricine poate intra în Primăria Galaţi. Potrivit unui afiş pus pe uşile instituţiilor subordonate primăriei şi consiliului local, nu se poate intra fără o ţinută adecvată. Şlapii, pantalonii scurţi, ori îmbrăcămintea sumară sunt interzise. Anunţul a creat scandal după ce a fost postat pe reţelele de socializare. Mai ales că, în forma iniţială, era interzis şi accesul celor care poartă tricouri cu mesaje ostentative sau sloganuri.

Folosindu-se de o dispoziţie a Consiliului Local din 2012, Primăria din Galaţi au decis să interzică accesul, în instituţiile publice, persoanelor care poartă papuci de plajă, pantaloni scurţi sau tricouri inscripţionate cu diverse sloganuri. Localnicii au taxat imediat decizia autorităţilor locale.

Sunt însă şi persoane care văd cu ochi buni iniţiativa autorităţilor locale.

Opoziţia atrage atenţia că măsura poate fi privită ca o încălcare a dreptului la libera exprimare.

Ştefan Baltă, preşedintele PNL Galaţi: „În primul rând consider că nu este legal, nu poţi să interzici cuiva să intre în primărie pentru că este în şlapi sau cu atât mai puţin pentru că poartă un tricou şi scrie ceva pe el. Mesajul acesta este şi pentru femei şi pentru bărbaţi?Adică femeile nu pot veni în pantaloni scurţi sau în sandale?”

Municipalitatea se apără şi spune că astfel de măsuri s-au luat şi în alte primării din ţară.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt la Primăria Galaţi: „Este vorba despre o dispoziţie din anul 2012. Nu este singura instituţie publică din ţară care impune o ţinută decentă pentru toţi cei care intră. E o chestiune de bun simţ, din păcate e complicat să le explicăm oamenilor că cei şapte ani de acasă ar trebui să spună de la sine”.

După ce anunţul iniţial a devenit viral pe reţelele de socializare, autorităţile locale au trecut la o versiune mai puţin drastică: nu mai este interzis accesul celor care poartă tricouri cu mesaje ostentative sau sloganuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri