Primăria S1, executată silit pentru neplata facturilor Romprest. Surse: Garda de Mediu a amendat PS1 că nu a asigurat salubrizarea

Data actualizării: Data publicării:
clotilde armand imbracat in negru si poarta masca
Clotilde Armand. Foto: Inquam Photos / George Călin

Garda de Mediu a amendat în această seară Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, arată sursele Digi24. Comisarii n-au amendat însă și Romprestul, întrucât au considerat că Primăria îndeplinește rolul de operator al salubrității, în timp ce Romprestul este doar transportatorul deșeurilor. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa instituția condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Prefectul a anunțat că, cel puțin pentru moment, s-a ajuns la o soluție. Primăria a promis că va plăti direct stațiilor de sortare facturile neachitate de Romprest, astfel încât situația de zilele trecute să nu se mai repete.

În războiul juridic dintre primărie și Romprest, compania de salubritate a obținut o victorie de etapă. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa primăria condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

"Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze", a spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: “Echipele de juriști de la primărie, prefectură și de la sortatori au gasit o soluție ca noi, primăria, să preluăm aceste datorii între Romprest și sortatori și să platim direct sortatorii. Ideea este să avem o plată directă către sortatori care nu trece prin Romprest, care nu-și plătește datoriile către sortatori.

Este o soluție juridică care nu necesita acordul Romprest. Până acum vorbeam de cesiune de creanțe, acum vorbim de preluare de datorii. Către sortatori o să plătim sumele lunare, care sunt de câteva milioane în fiecare lună”.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: “Înțeleg că prestatorul e pe străzi. Am cerut tuturor organizațiilor de control DSP, Agenția pentru Mediu și Garda de Mediu să monitorizeze zilnic situația din Sectorul 1 și în situația în care apare orice amenințare la adresa sănătății populației să anunțe de îndată instituția Prefectului pentru a putea să luăm măsuri de urgență în cazul în care se impune”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri