Primăria se mobilizează după gafa semnalată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice

Data actualizării: Data publicării:
afis gresit

Primăria Capitalei transmite vineri că bannerele din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost amenajată o expoziţie dedicată Centenarului, vor fi refăcute în condiţiile în care numele episcopului greco-catolic care a citit în 1918 Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia a fost scris greşit: Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu. Municipalitatea spune că a fost o eroare de editare grafică şi tehnoredactare.

„În cursul zilei de astăzi, 18 mai 2018, ultima zi în care expoziţia mai poate fi vizitată în Pasajul Universităţii, a fost semnalată o regretabilă greşeală de tehnoredactare, Episcopul Iuliu Hossu fiind numit eronat, într-unul dintre textele de prezentare, Emil Hossu. Această eroare este una de editare grafică şi tehnoredactare, care va fi corectată în itinerarile viitoare ale expoziţiei, prin refacerea panoului”, transmite Primăria Capitalei la solicitarea News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, a atras vineri dimineaţă atenţia asupra unei erori de pe un panou din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost scris greşit numele celui care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia: Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu. Doboş spune că trebuie scos în evidenţă rolul pe care l-a avut Biserica Greco-Catolică în realizarea Marii Uniri, însă ar trebui evitate astfel de greşeli.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri