Primăria Sector 1 dă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Data actualizării: Data publicării:
constructie catedrala bucuresti_basilica.ro

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, marți, un proiect de hotărâre prin care acordă „un sprijin financiar” Patriarhiei Române pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Bani pentru construcție au dat anul acesta și alte primării de sector, dar și Primăria Municipiului București.

constructie catedrala bucuresti_basilica.ro
Sursă foto: basilica.ro

Proiectul de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Patriarhiei Române în valoare de 10.000.000 de lei pentru finanțarea unor lucrări la Catedrala Mânturii Neamului a fost aprobat cu 18 voturi „pentru”, patru voturi „împotrivă” și trei abțineri. În favoarea proiectului au votat, conform Hotnews.ro, atât reprezentanții PSD, cât și cei ai PNL. Rezultatul votului a fost întâmpinat cu aplauze de consilierii locali prezenți la ședința condusă de primarul PSD Daniel Tudorache.

În cursul anului 2017, Primăria Municipiului București a acordat, în două tranșe, 19,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Prima tranșă, de 15 milioane lei, a fost aprobată în august, deși s-au opus propunerii consilierii PNL și USR. A doua tranșă, de 4,5 milioane lei, a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București într-o ședință din septembrie. „Am răspuns solicitării Patriarhiei Române de a sprijini lucrările la Catedrala Întregirii Neamului. În România nu există o Catedrală a Întregirii Neamului. Doar la Alba Iulia există una a «Reîntregirii Neamului» în timp ce Catedrala din București se numește a «Mânturii Neamului»”, explica PMB, printr-un comunicat de presă.

La rândul său, Primăria Sectorului 5 a dat 9 milioane de lei pentru același obiectiv, tot în două tranșe (prima în iulie, a doua în septembrie).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri