Primarii, nemulțumiți de varianta Pitești-Sibiu

Data publicării:
santier autostrada digi

Reprezentanţii primăriilor de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti au fost invitaţi la o dezbatere de către şefii Companiei Naţionale de Drumuri.

Radu Nechit, consilier preşedinte CJ Sibiu: „Reprezentanţii CNADNR au putut să prezinte proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar reprezentanţii instituţiilor şi ai primăriilor au putut să ia primul contact cu acest traseu şi, ulterior, dacă e cazul, să aducă propuneri şi sugestii”.

Angajaţii Companiei Naţionale de Drumuri le-au prezentat edililor drept variantă de lucru traseul care trece prin localităţile Piteşti - Curtea de Argeş - Şuici - Perişani - Racoviţa - Câineni - Boiţa - Tălmaciu - Veştem. Primarii se plâng că traseul s-a modificat de prea multe ori în ultimii ani. Planurile urbanistice din zonă ţin cont de cel mai recent studiu de fezabilitate, făcut în 2012. Primăriile nu au mai aprobat autorizaţii de construcţie pe terenurile de sub fostul traseu, care acum a fost modificat cu câţiva kilometri. Spre exemplu, în localităţile Boiţa şi Tălmaciu ar trebui ca autostrada să treacă prin vest şi nu prin estul localităţilor, cum era iniţial.

Paul Mureșan, arhitect-şef Tălmaciu: „Teoretic, pe zonele respective se poate institui, cel puţin provizoriu, până se stabileşte exact traseul, anumite zone în care să se poată bloca provizoriu construirea. ”

Cea mai gravă situaţie este la Boiţa, unde autostrada ar urma să treacă peste puţurile de apă ale comunei, dar şi pe dealurile din spatele curţilor oamenilor.

Nicolae Mohor , primar Boiţa: „Nu este benefică noua variantă, pentru că se suprapune peste Planul Urbanistic şi peste puţurile de alimentare cu apă

Locuitorii se tem că vor avea parte de multă gălăgie şi praf.

Păi peste atâtea dealuri, peste atâtea văi, cum faci autostrada pe acolo?”

Autostrada Sibiu-Piteşti este cel mai dezbătut proiect de infrastructură al României.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Autostrada Sibiu-Piteşti are o fişă tehnică aprobată încă din anul 2008. Iată că după aproape opt ani, între Transilvania şi sudul ţării se circulă în continuare pe aici, pe Valea Oltului. Drumul Naţional 7 este una dintre cele mai aglomerate, dar şi cele mai periculoase şosele din România.”

Autostrada Sibiu-Piteşti apare drept prioritate maximă în Masterplanul pe transporturi al României, acceptat de oficialii Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri