Primarul care nu are voie în primărie

Data publicării:
primarie

„Și încă o dată dacă ar mai candida, îl votez,” spune un localnic.

„Și Dumnezeu să-i dea sănătate să fie primar până o ajunge în cârje,” adaugă altul.

Primarul din comuna suceveană Șcheia a fost ridicat de procurorii DNA pu audierii la sfârşitul lunii mai. A fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile fiind cercetat pentru luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual. Era însă şi candidat din partea liberalilor la Primăria Șcheia. A câștigat alegerile cu peste 55%, chiar dacă era suspendat din funcție. Măsura controlului judiciar prevede inclusiv interdicția de a intra în sediul primăriei și de a comunica sub orice formă cu unii dintre angajați.

Am făcut o adresă către MDRAP, ministerul care urmărește aplicarea acesti legi și am cerut precizări în ceea ce privește jurământul și calitatea pe care o poate avea actualul și viitorul primar al comunei Șcheia. Concomitent vom cere lămuriri și din zona în care are interdicție de a colabora cu persoanlul din primărie și de a intra în primărie, respectiv de la structura DNA centrală,” explică Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava.

Prin ordin al prefectului, primarul Vasile Andriciuc fusese suspendat din funcție, iar atribuțiile de edil şef i-au revenit viceprimarului, care acum aşteaptă şi el clarificări.

Este un termen de 20 de zile conform legii 215 până la constituirea noului consiliu local. În condițiile actuale nu poate participa având această interdicție. Este vorba de trei consilieri locali cu care nu are voie să ia legătura, să discute, să se privească,” spune Ilie Cojoc, viceprimar comuna Șcheia.

Nu-i singurul care e cercetat în situația respecctivă, sunt alții care-s deja și-n pușcărie și au ieșit cu 70%... nu contează, principalul e omul ce face,” zice un localnic.

Contactat telefonic, Vasile Andriciuc ne-a declarat că așteaptă întâi ca instanța să valideze alegerile locale de aici din Șcheia și abia apoi se va consulta cu avocații pentru a cere în ultimă instanță o dispensă din partea judecătorilor ca să poată participa la şedinţa de învestire a noului Consiliu Local dar și să poată depune jurământul în noua funcție de primar.

Șcheia este cea mai bogată comună din județul Suceava şi, din 2004, are acelaşi primar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri