Primarul pentru care școala nu este o prioritate. Investiția de neînțeles a edilului

Data publicării:
PRIMAR

A făcut un parc de un milion de lei pentru o localitate cu nici o mie de oameni, în timp ce şcoala stă să se prăbuşească. În timp ce elevii sunt nevoiţi să se spele în lighean, pe holuri, şi merg la toaletă în curte, parcul care a înghiţit un milion de lei stă închis, ca localnicii să nu rupă copacii.

Grupul sanitar pentru aproape 100 de elevi de la şcoala din Coslugea este sub orice critică. Copiii beau apă din două rezervoare şi merg la toaletă în spatele clădirii.

Învăţătorii oftează la gândul că elevii trebuie să se resemneze. „Noi ne-am obişnuit, bine, am vrea să fie o şcoală modernă, că aşa ar trebui dărâmată şi reconstruită din temelii, dar nu se poate aşa ceva că... astea sunt condiţiile! Grupul sanitar, acolo... în rest ne-am obişnuit”, a spus Maria Dan, învăţător. „Toaletele sunt în curte, astea sunt, nu cad pe copii, nu e pericol, dar nu avem condiţii, din păcate”, a spus Carmen Sulea directoarea şcolii. Rudele elevilor sunt furioşi. Pentru şcoală nu au fost bani, dar pentru un parc care stă închis, s-au găsit.

Primarul are explicaţii bizare. A preferat să facă un parc dendrologic pentru cercetări, cu bani de la Ministerul Mediului. Doar că în sat nu călcat niciodată picior de savant.

„Parcul este închis de doi ani de zile, de când am finalizat lucrarea, pentru că materialul dendrologic este firav, aşteptăm să se dezvolte mai bine şi atunci dăm drumul. A fost sesiune de proiecte şi era păcat să nu depunem proiect, deşi pădurea e aproape de sat”, a spus Florin Onescu, primarul comunei Lipniţa.

Mai mult, primarul recunoaşte senin că nu elevii sunt grija lui... „În primul rând mi-aş fi dorit pentru şosele, pentru drumuri şi apoi pentru şcoli”, a spus Florin Onescu, primarul comunei Lipniţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri