Prime de Crăciun mai mici, dar mai multe. Câte firme își vor răsplăti angajații de sărbători

Data publicării:
angajati birou-1

Patronii din industria alimentară şi IT sunt printre cei care vor da la finalul anului bonusuri angajaţilor.

„Oferim un pachet de beneficii care constă atât în bani, cât și cadouri pentru angajați și copiii angajatilor. Anul acesta avem un buget de 18.000 de euro pentru aceste cheltuieli, bugetul pe angajat e diferit în funcție de numărul de ani și nivelul expertizei profesionale”, spune Adela Cristea, patronul unei firme.

Bonusuri substanţiale se vor da şi angajaţilor care se ocupă de vânzări în cadrul unei firme IT. Evident, a celor care performează.

„Dacă un coleg a avut un target de 60.000 de mii de euro și a adus 100.000 de euro, probabil că va primi 3-5 de euro, daca a avut un target de 100.000 și a adus 60.000 nu va primi nimic, spune patronul firmei, Cristi Logofătu.

Astfel de prime generoase sunt, din păcate, o excepţie. În alte companii, suma medie dată angajaţilor este mai mică faţă de anul trecut cu 100 de lei, 300 în loc de 400. De restul, li se oferă distracţie.

„Companiile organizează petreceri pentru angajați în perioada Crăciunului sau petreceri pentru copiii angajaților în care îl invită pe Moș Crăciun sau fac diverse surprize și renunță la prima în bani”, spune consultantul Roxana Feregan.

Alte companii oferă tichete cadou, pentru că astfel sunt avantajate. Orice tichet cu valoare mai mică de 150 de lei nu se impozitează. Aşa se şi explică de ce această variantă de recompensare a avut o creştere de 10%. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri