Primele imagini cu elicopterul militar prăbușit la graniţa dintre judeţele Sibiu şi Mureş

Data publicării:
IMAGINI

Chiar unul dintre cei doi răniţi a reuşit să sune la 112 şi să anunţe echipele de salvare că elicopterul în care se află s-a prăbuşit. Erau 10 militari la bordul aparatului de zbor şi se îndreptau spre Cincu, pentru a participa la un exerciţiu militar alături de trupe americane.

„Un elicopter militar care participa la exerciţii militare la Cincu s-a deplasat în această dimineaţă de la Câmpia Turzii, de la baza noastră aeriană. Undeva în zona poligonului Cincu s-a prăbuşit. E cert. Erau zece militari, nu opt. Din primele informaţii pe care le avem de la echipajul de poliţie aflat la faţă locului urmează să ajungă şi.... se pare că sunt opt decedaţi şi doi răniţi. Vreau să transmit condoleanţe familiilor”, a spus Mircea Dușa, ministrul Apărării Naţionale. 

Un elicopter militar s-a prăbușit în județul Sibiu. Ministrul Apărării, la Digi24: Opt persoane și-au pierdut viața

Elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Mălâncrav, o zonă greu accesibilă. 

Accidentul a fost semnalat la 112 la ora 11.50. Oamenii au spus că au văzut elicopterul învârtindu-se în aer pentru a evita prăbuşirea în zona locuită.

Este vorba despre un elicopter IAR 330 Puma al forțelor aeriane ale armatei române. Există informații potrivit cărora la bordul elicopterului s-ar fi aflat zece pasageri.

Din primele informaţii, elicopterul ar fi provenit de la baza aeriană de la Câmpia Turzii, cu direcţia Cincu, unde are loc un exercițiu militar româno-american. 

Cel mai probabil, unul dintre motoare ar fi luat foc în aer. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de ambulanţă.

Militarii români şi americani participanţi la Modulul de instruire "RUBICON 2014" vor executa, în zona Poligonului Cincu, exerciţii specifice unităţilor aeropurtate, anunța, ieri, Ministerul Apărării.

Date tehnice IAR 330 Puma Socat

Instalaţia de forţă: două motoare turbopropulsoare TURMO IV B, cu o putere de 1400 CP fiecare.

Dimensiuni:
- Lungimea: 15m;
- Înălţimea: 4,7m;
- Anvergura: 3,38m.
- Diametrul rotorului principal: 16,2m.

Greutatea:
- Greutatea gol: 3615kg;
- Greutatea maximă la decolare: 7400kg.

Armament:
- un tun NR-23, calibru 23mm (unele modele);
- două mitraliere laterale cal. 7,62 mm
- 400 kg de acroşaje exterioare, ce pot include rachete antitanc Maliutka, bombe sau blocuri de proiectile reactive UB-16-57, transportate pe 4 puncte de acroşare.

Sarcina utilă: 1000kg

Echipaj: 3.

Performanţe:
- Viteza maximă: 263km/h;
- Plafonul static: 4800m;
- Distanţa maximă de zbor: 550km.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri