Primele măsuri în cazul semafoarelor sabotate

Data actualizării: Data publicării:
semafor

Autorităţile iau primele măsuri, după ce, două zile la rând, semafoarele din zona Policlinicii Titan au fost controlate de persoane necunoscute. De acum încolo, în Capitală vor fi mai mulţi poliţişti în intersecţii, ca să se asigure că nu intervine nimeni în sistemul de semaforizare. Primăria spune că a fost vorba de un atac la adresa instituţiei şi suspectează că cei care au intrat cumva în sistem sunt eventual foşti angajaţi, pentru că numai oameni specializaţi ar putea face asta.

Semafoarele din faţa Policlinicii Titan din Bucureşti au fost, două zile la rând, ţinta unui sabotaj, acuză Primăria Capitalei. Municipalitatea a făcut plângere penală, după ce sistemul local de dirijare a luminilor din intersecţie ar fi fost accesat ilegal.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Practic, se schimbau timpii pentru culorile semaforului, respectiv toate semafoarele din acea intersecţie rămâneau pe culoarea verde.

Maria Moiş, jurnalist Digi24: Semaforul arată verde, circul regulamentar, dar gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă şi şoferii ar avea verde, iar aceştia nu ar opri la timp, pentru că nu şi-au dat seama că semaforul are o problemă.

Femeie: E foarte grav, normal! Ar fi putut fi accidente, dacă e simultan verde pentru toată lumea..

Reporter: Aveţi încredere de obicei în culoarea semaforului?

Femeie: Nu, trebuie să te asiguri. Poate să te lovească maşina şi pe trecerea de pietoni.

Bărbat: De obicei îmi iau măsuri de prevedere, că atât pietonii cât şi şoferii sunt cu capul în nori.

Administraţia locală bănuieşte că, în spatele actului de sabotaj care ar fi putut pune în pericol viaţa trecătorilor şi a şoferilor, se află oameni bine instruiţi, eventual foşti angajaţi ai societăţii care asigură mentenanţa sistemului.

Cristian Stroe, consilier PMB probleme tehnologia informaţiei: Nu se pune problema deschiderii acestor cutii de orice trecător, să facă ce vrea. Acel automat nu poate fi accesat oricum, chiar dacă eşti un cunoscător al tehnologiei, trebuie să ai nişte lucruri să îl poţi accesa.

Sistemul centralizat de management al traficului din Capitală operează 213 intersecţii, adică jumătate din interesecţiile semaforizate din oraş. Poliţia încearcă să dea de urma celor implicaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri