Primul mesaj RO-ALERT în cazul unui copil dispărut. De ce a recurs poliția la sistemul de alertă

Data actualizării: Data publicării:
ro alert
Copilul dat dispărut, pentru care a fost dat mesaj RoAlert, a fost găsit în Gara de Nord din București

Copilul în vârstă de 13 care a dispărut de acasă, din Galați, a fost găsit aseară în Gara de Nord din București. În cazul său, Poliția Română a dat un mesaj de alertă în Galați, Tulcea și București. Mădălina Turza, consilier de stat la cancelaria premierului, a explicat la Digi FM în ce situații sunt date astfel de mesaje.

De altfel, este primul mesaj dat în cazul unui copil dispărut.

De acum încolo, Poliția, Departamentul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Telecomunicații Speciale vor mai trimite astfel de alerte atunci când un copil dispare și se află în stare de pericol.

Se lucrează la acest sistem de un an, a spus la Digi FM Mădălina Turza, consilier de stat la cancelaria premierului și coordonatoarea programului național „Din grijă pentru copii”.

„Știu că au fost oameni care au fost nemulțumiți, că au fost deranjați de sunetul telefonului. Vreau să vă spun că încercăm să găsim o sonerie sau o alarmă diferită față de cea pe care oamenii o știu de la RO ALERT, dar aș vrea să-i rog foarte frumos să aibă îngăduință și să înțeleagă că nu dorește nimeni să deranjeze populația, ci că doar în felul acesta putem ajuta mai repede la identificarea unor copii, care nu numai că au dispărut, dar știm că, din datele cazului, există un risc foarte mare în ceea ce-i privește pe aceștia. Așa că fac apel la populație nu numai să sprijine, dar și să primească cu deschidere acest nou mecanism de sprijin pentru copii”, a spus la Digi FM Mădălina Turza.

Poliția decide când și în ce zone este trimis un mesaj de alertă COPIL DISPĂRUT. Decizia se ia în funcție de gravitate și urgență, a adăugat ea.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri