Primul protest față de împușcarea ursului din Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
teatru sibiu roz protest urs omorat

Autorităţile din Sibiu sunt criticate, după ce au omorât un urs care s-a plimbat prin centrul oraşului timp de trei ore. Ursul a fost fotografiat și pe acoperișul unei case. În tot acest timp, animalul nu a putut fi tranchilizat, iar în cele din urmă a fost împuşcat. O decizie care a stârnit furia asociaţiilor pentru protecţia animalelor. Iar în semn de protest, Teatrul pentru Copii şi Tineret din Sibiu va fi luminat în roşu, în fiecare seară, până duminică.

Ursul traversase aproape întreg centrul oraşului până să fie încolţit şi împuşcat. Moartea animalului a stârnit un val de reacţii. World Wide Fund for Nature România, cea mai mare organizaţie care protejează viaţa în mediul sălbatic, a subliniat pe facebook necesitatea înfiinţării unui Serviciu de Urgenţă pentru Animale Sălbatice.

Reacţia World Wide Fund for Nature România:

„Este clar că în astfel de situaţii este nevoie de un regulament privind modul de intervenţie şi oameni instruiţi să poată interveni calm şi eficient. (...) În lipsa unui sistem de intervenţii şi a unei proceduri clare, astfel de cazuri vor tot apărea, iar reacţia autorităţilor va lăsa loc interpretărilor.”

În semn de protest faţă de uciderea ursului, începând de aseară, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong din Sibiu este luminat în roşu.

„Este un eveniment foarte trist pentru oraşul nostru şi în orice oraş s-ar fi întâmplat, populaţia sigur ar fi avut aceeaşi nemulţumire faţă de sfârşitul tragic al animalului”, afirmă o tânără.

Pentru noi a fost o situaţie deosebită, pentru că în acelaşi timp invitaţii noştri au fost cazaţi în hotelul în jurul căruia a fost văzut acest pui de urs, motiv pentru care am şi amânat repetiţiile, pentru a ne asigura că toată lumea e în siguranţă”, spune Adrian Tibu, director Teatrul Gong.

Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong din Sibiu va fi luminat în roşu în fiecare seară până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri