Principala greșeală a românilor în trafic, care încurcă salvatorii SMURD

Data publicării:
ambulanta smurd

Odată la trei zile are loc un accident în care este implicată o ambulanţă în misiune! În majoritatea cazurilor, de vină sunt şoferii care ignoră semnalele acustice şi nu acordă prioritate autospecialelor. Cei care lucrează pe ambulanţe spun că timpul de ajungere la intervenţie se dublează în astfel de situatii.

Ambulanţa avea semnalele acustice şi luminoase pornite, dar acest şoferul din videoclip nu a vrut să elibereze banda, dimpotrivă, chiar a frânat de mai multe ori. S-a întâmplat în Constanţa, în urmă cu câteva zile. Dar nu este un caz singular. În 4 luni, 4 oameni au murit şi alţi peste 30 au fost grav răniţi în accidente petrecute tocmai pentru că în majoritatea cazurilor şoferii nu au acordat prioritate autospecialelor.

„Se întâmplă des, aproape zilnic, să nu ni se facă spaţiu pentru a ne deplasa, a ne structura printre maşini. Pur şi simplu sunt nepăsători”, spune Claudiu Duţă- şofer SMURD ISU B-If.

Plutonierul major Claudiu Duţă conduce de cinci ani maşinile SMURD. Vorbeşte despre neputinţa pe care o simte atunci când timpul de ajungere la intervenţie se dublează.

„Mai ales dacă primeşti un caz când un copil o persoană chiar este în stare de inconştienţă, îţi vine să te urci pe sârma de tramvai pentru a putea ajunge mai repede”, mărturisește Claudiu Duţă- şofer SMURD ISU B-If.

Şi şoferii de autospeciael pot fi sanctionati atunci nu respecta legsilatia in vigoare cand patrund fara semnale luminoase si acustice in functiune provocand acciente rutiere.”, declară Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR.

Șoferii care nu acordă prioritate autospecialelor riscă o amendă de peste 700 de lei şi reţinerea permisului timp de o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri