Principalele cauze care plasează România în fruntea topului la accidente rutiere mortale, în UE

Data publicării:
accident smurd
Un mort și opt răniți după ce un microbuz și un camion s-au ciocnit pe un drum din Mureș

România rămâne țara cu cele mai multe victime în accidente rutiere din Uniunea Europeană, arată ultimele date publicate de Eurostat. Rata de mortalitate ajunge aproape la 100 de decese la un milion de locuitori. 

Marius este instructor auto și în fiecare zi observă erorile făcute de ceilalți șoferi în trafic.

Marius Teodorescu, instructor auto: Începătorii nu au experiența necesară, dar de regulă sunt mai atenți. Accidente fac mai multe decât începătorii. Dacă ei nu fac în prima, a doua lună de șoferie, nu fac decât după ce capătă experiență și încep să meargă din rutină știind că lor nu li se poate întâmpla nimic știind că sunt super meseriași la volan.

Mașini parcate la voia întâmplării pe lângă trecerile de pietoni, șoferi neatenți care uită să respecte regulile, toate pot provoca accidente la orice pas.

-În primul rând nu se respectă legea. Cei care au mașini mai puternice se cred șmecheri și se bagă. Și fraierii stau.

Șoferii susțin că nici șoselele nu îi ajută prea mult.

-În primul rând nu cred că avem șosele care să putem circula în siguranță pe ele. Foarte puține autostrăzi. În primul rând trec prin localități unde viteza este minimă și nu o respectă nimeni. Deci sunt foarte multe probleme. Mașinile îmbătrânite, străzile înguste, lipsa trecerilor de pietoni, lipsa civilizației.

Larisa Rațiu, jurnalist Digi24: 96 de morți pe șosele raportat la un milion de locuitori, asta arată datele privind mortalitatea in accidentele rutiere in România. Situația este la fel de gravă și în Bulgaria unde sunt 90 de decese la un milion de locuitori, și în Polonia unde rata este 77 de morți la un milion de locuitori.

Polițiștii le recomandă atât pietonilor cât și șoferilor să fie mult mai atenți în trafic.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Principalele 3 cauze generatoare de accidente în Municipiul București sunt traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public, respectiv viteza neadaptată la condițiile de drum.

În ultimii doi ani, numai în București peste 139 de oameni au murit în accidente rutiere.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri