Principesa Elena: Sunt foarte dezamăgită de comportamentul lui Nicolae

Data actualizării: Data publicării:
PRINCIPELE NICOLAE

Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, se declară dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său după incidentul care a avut loc cu o zi în urmă când acesta a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia şi apreciază că, prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae „a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea” fostului suveran. Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate „presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani”, ceea ce este „o lipsă de responsabilitate inacceptabilă”.

Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă”, scrie principesa într-un comunicat transmis de Casa Regală.

Principesa Elena afirmă că la cea mai recentă vizită a sa la Aubonne, în luna august, tatăl său i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe îl ştia.

Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României”, scrie principesa, apreciind că faptele lui Nicolae din aceste zile „sunt profund greşite, moral si uman”.

Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, conchide ea.

Citiți și: Războiul comunicatelor la Casa Regală. Nicolae: Sunt dezamăgit de mama mea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri