Producătorul D&D îi răspunde Gabrielei Firea: Pentru Rock The City şi Rihanna am contractele semnate, nu pot să plătesc dublu

Data publicării:
piata constitutiei arcub

Gabriela Firea a propus, luni, într-o conferinţă de presă, organizatorilor de concerte şi evenimente culturale să se orienteze către Arena Naţională sau Romexpo, unde chiriile percepute încep de la 5.000 de euro pe zi şi pot ajunge până la 15.000 de euro pe zi, renunţând astfel la Piaţa Constituţiei, pentru care chiria plătită este ”cea mai mică din Europa şi probabil de pe mapamond”.

Edilul Bucureştiului a spus că blocarea circulaţiei pe unele artere importante ale oraşului, din cauza evenimentelor artistice şi culturale, trebuie să înceteze.

Ea le propune promoterilor să încheie parteneriate cu Primăria Municipiului Bucureşti, astfel încât municipalitatea să suporte o parte din chiriile pentru alte amplasamente precum Arena Naţională sau Romexpo.

”Ştiam de săptămâna trecută despre asta. Poate că nu s-a exprimat cum trebuie sau poate nu a înţeles cum merg lucrurile, pentru că nu ai cum să interzici. Şi să mă trimiţi de la stat la particular...!?”, a spus Lenţi Chiriac referitor la faptul că Gabriela Firea a precizat că se oferă să ajute financiar, printr-un parteneriat, promoterii să organizeze concerte la Romexpo S.A., între altele.

”Oricum e aglomeraţie în oraş. Nu poţi spune că e totul brici şi blocăm noi. Piaţa Constituţiei este domeniu public şi aparţine de Primăria Municipiului Bucureşti. De ce să interzici un eveniment acolo, dacă toţi organizatorii plătesc? Eu am pus preţul ăla acolo? Eu am plătit cât au zis. Este un haos. Nu pot să o acuz, pentru că nu ştiu cine a venit cu ideea. Cred că a fost prost sfătuită de oameni din jurul ei. Porneşte prost”, a mai declarat Lenţi Chiriac. ”Piaţa este, de fapt, o parcare. Acolo sunt nişte ministere, pe cine încurc? În plus, nu investeşte nimic acolo. A luat-o gratis”, a adăugat producătorul. 

Despre următoarele două mari evenimente care sunt programate să aibă loc, vara aceasta, în Piaţa Constituţiei, Lenţi Chiriac spune că are contractele semnate şi că nu va accepta vreo modificare a lor.

”Am două evenimente în piaţă, vara asta - Rock The City şi Rihanna - în iulie şi august. Am contractele semnate. Nu pot să-i plătesc dublu”, a spus el.

”Acolo nu merită să faci decât evenimente pentru foarte mulţi oameni. Zilele trecute a fost Queen... Un AC/DC, un Bon Jovi sau Robbie Williams nu ai unde să-i duci. Concertul Scorpions îl fac la Romexpo, pentru că vin mai puţin oameni”, a mai explicat Chiriac.

Pentru anul 2017, producătorul D&D are în plan să negocieze pentru un concert U2 în România, însă, în situaţia dată, este puţin probabil, spune el, să ducă la capăt planurile.

”Au venit nişte nume mari, este o chestie pentru oraş. Este un avantaj faptul că au acceptat. Noi nu suntem ca alte capitale, unde să avem mereu concerte. Nu e ca şi când au loc în fiecare săptămână. Pentru la anul o să mă gândesc şi nu o să facem concerte mari. Nu mai aducem U2... pentru că, da, ne gândeam, dar o trupă ca asta trebuie contactată cu cel puţin un an înainte. Dar unde să-i aduci?”, se întreabă producătorul. 

Pentru Arena Naţională, Federaţia Română de Fotbal are prioritate, privind evenimentele. Astfel, orice organizator trebuie să îşi planifice concertele în funcţie de programul FRF. ”Dacă vorbesc cu U2 acum pentru 1 iulie anul viitor, poate mă trezesc că face Federaţia vreun eveniment şi ce fac? Îi anunţ că nu putem ţine concertul că e un meci de fotbal?! Ne facem de râs”, a mai spus Lenţi Chiriac.

”Ea cred că nu ştie că în orice capitală europeană primăria are un spaţiu pentru evenimente. La Arena Naţională e altfel. Poţi închiria câte un inel, dar acolo dacă numărul spectatorilor depăşeşte 40.000, s-a terminat treaba. Încăpeau mai mulţi oameni pe vechiul stadion”, a mai spus el.

Până la 1 ianuarie, Piaţa Constituţiei se închiria la metru pătrat, a explicat Lenţi Chiriac pentru News.ro. De la 1 ianuarie, întreg spaţiul costă aproximativ 2.000 de euro pentru fiecare zi. ”Poate spune că, de la anul, preţul e atât... Dar nu e o soluţie. Cu Zilele Bucureştiului, eveniment organizat de ei, ce va face?”.

Producătorul de evenimente a menţionat că, dacă va fi invitat, va merge să se întâlnească cu primarul general al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri