Produse tradiționale preparate de studenți bucătari

Data publicării:
STUDENTI

150 de kilograme de produse din carne sau lapte sunt preparate săptămânal de studenţii Facultăţii de Ingineria Alimentelor din Galaţi, la orele de practică.

Mulţumiţi, cumpărătorii le dau nota maximă. Magazinul este deschis de aproape un an. Timp în care vestea s-a dus în oraş. Toate alimentele sunt preparate în staţiile pilot din cadrul facultăţii, dotate cu aparatură ultramodernă.

Suntem foarte încântaţi că avem ocazia să obţinem asemenea produse, care să aibă o asemenea vânzare, deoarece suntem studenţi şi ni s-a acordat o şansă”, a spus Mihaela Carnaru, studentă. 

„Se vând într-un timp record. Că nici nu mai apucă toată lumea să cumpere”, a spus Ana Maria Pelipenco. „Noi îi învăţăm pe studenţi să facă produsele după reţetele corecte şi nu după reţetele fabricanţilor”, a spus Petru Alexe, decan la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. 

Banii câştigaţi din vânzarea produselor sunt investiţi de conducerea universităţii din Galaţi în aparatură pentru fabricarea alimentelor din carne şi lapte. Facultatea de Ingineria Alimentelor mai dispune şi de o mică fabrică de bere. Deocamdată, producţia nu se vinde, studenţii fac doar cercetare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri