Sari la conținut

Profesor german, alungat din România

La 21 de ani, Vlad Ciobanu, fiul unui deputat social-democrat nu e la facultate şi nici nu lucrează, precum alţi tineri de vârsta lui. Toamna trecută s-a înscris în clasa a XII-a la un liceu cu predare în limba germană, după ce anterior, studiase în Austria. Luna trecută, a aflat că profesorul de limba germană, un neamţ autentic, nu îi va încheia media pentru că a absentat la 80% din ore.

Aura Danielescu, Inspectorul Școlar General al Județului Timiș: Regulamentul este regulament. Numărul de absenţe nu arată parcurgerea unui număr suficient de ore.

La scurt timp după refuz, profesorul german a trecut printr-un moment neplăcut.

Incidentul în care a fost implicat profesorul de origine germană a avut loc în această parcare. Dascălul a fost îmbrâncit de o persoană necunoscută, însă nu a suferit vătămări corporale. Întâmplarea l-a determinat să renunțe la cursuri și să se întoarcă în Germania”, transmite corespondentul Digi24 Raluca Popa.

Cazul a ajuns atât în atenţia autorităţilor române, cât şi germane.

Ancuța Morariu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș: În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, loviri și alte violențe.

Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara: Conform procedurilor în vigoare, în momentul în care un cetățean este amenințat în străinătate automat anunță și autoritățile consulare.

Vlad Ciobanu susţine că orice legătură între el şi agresiunea la adresa profesorului e doar o speculaţie.

Vlad Ciobanu: Nu prea are de ce să mă afecteze pe mine. Eu știu că nu am făcut lucrul ăsta, dacă mă credeți.

După plecarea profesorului german, tânărul a reuşit să convingă conducerea licelului să-i motiveze absenţele, argumentul invocat fiind că nu se putea trezi la timp pentru a ajunge la cursurile de la 7:30 dimineaţa. Media i-a fost încheiată prea târziu pentru actuala sesiune a bacalaureatului. Tânărul va susţine examenul la toamnă.

Pe aceeași temă