Profesor reclamat că vine murdar la școală

Data publicării:
profesor gunoier

Elevii unei şcoli generale din Bucureşti se plâng că sunt terorizaţi de profesorul de desen, pe care îl acuză că ajunge în clasă murdar şi cu hainele urât mirositoare. Părinţii le cer autorităţilor să intervină şi să le salveze copiii de la o potenţială îmbolnăvire în masă.

Profesorul de desen a fost fotografiat în timp ce căuta prin tomberoane. Atât elevii, cât şi colegii de cancelarie îl acuză de igienă precară.

Toţi inspectorii şcolari se eschivează. Nu se poate așa ceva. În cancelarie, ce să vă spun? Să vă spună doamnele, că au mirosul mai fin. Noi, barbaţii, rezistăm mai bine”, spune Viorel Dumitru, coleg al profesorului.

Copilul meu este afectat emoţional. Nu-şi mai doreşte să meargă la ore. Ea fiind un copil căruia îi place şcoala”, spune Marilena Bălăşoiu, părinte.

Problema este că el intră în clasă murdar, cu mâinile murdare. Pune mâna pe copii şi pe lucrările lor”, spune Ilie Bălăşoiu, părinte.

Bogdan Neagu are fiul în clasa a şaptea, la aceeaşi şcoală.

De un an de zile mă lupt cu sistemul ca să ne protejăm copiii. În apartament la dânsul nu se poate intra, chiar şi poliţia a spus acest lucru”, spune Bogdan Neagu, părinte.

Profesorul nu a avut cursuri astăzi. Şi nu a fost de găsit nici acasă.

Nici vecinii nu au cuvinte de laudă. Şeful de scară spune că depozitează gunoaie în apartamentul unde locuieşte alături de sora şi mama sa.

Un om care miroase de la distanţă. Consum apă caldă, apă rece, zero! Gaze naturale 0,00”, spune Marin Tudor, vecin al profesorului.

Cazul este cunoscut de Inspectoratul Şcolar al Capitalei. Tot din motive de igienă precară şi a comportamentului didactic neadecvat, acelaşi profesor a fost demis anterior de la o altă şcoală generală. Acum, situaţia lui face obiectul unei anchete interne.

La momentul acesta, unitatea de învăţământ a solicitat ajutorul direcţiei de asistenţă socială şi protecţia copilului. De asemenea, a solicitat ajutorul acestei direcţii de sănătate publică și posibilitatea realizării unui control psihiatric. Unitatea de învăţământ nu poate să facă, la momentul acesta, altceva decât să cerceteze”, spune Marina Manea, inspector în cadrul ISMB.

Părinţii îi mai reproşează dascălului şi că refuză să acorde note bune chiar şi elevilor premianţi sau olimpici. Profesorul le-a transmis de altfel părinţilor că, în filosofia sa, niciun elev nu merită nota zece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri