Profesorul bolnav de TBC din Gorj a obţinut avize medicale care îi permiteau să predea în continuare

Data publicării:
gorj

Profesorul de muzică din Gorj a aflat la sfârşitul anului trecut că are tuberculoză. Ultimul control medical pe care l-a făcut a fost cel de la început de an şcolar, dar medicul a scris negru pe alb că bărbatul este sănătos şi poate să predea.

Atunci când au cerut documentele de la doamna doctor (...) ni s-a spus că sunt probleme personale, că dosarul medical este confidențial”, spune Ion Işfan, inspector general la ISJ Gorj.

Profesionalismul medicului ridică numeroase semne de întrebare.

Medicul a fost reținut 24 de ore si a primit chiar mandat de arestare preventivă pentru că a pus aviz pe mai multe fișe medicale necesare în obținerea permisului auto, fară sa fi efectuat analizele medicale.

Controlul medical obligatoriu de la fiecare început de an şcolar nu include şi depistarea TBC-ului.

În momentul în care constată că exista predispoziții pentru o anumita boală se fac analize suplimentare”, explică Marcel Bughean, director adjunct la Școala Generală Nr.1 Bumbești Jiu.

Dar analize suplimentare nu au fost făcute, iar profesorul a descoperit că are tuberculoză în urma unui control de rutină. Acum e izolat într-un spital de specialitate. Între timp, unul dintre elevii săi a contactat boala, iar mai mulţi copii se află sub tratament pentru a evita boala. Părinţii sunt revoltaţi.

Şcolile în care a predat profesorul au fost deja dezinfectate, dar specialiştii îi avertizează pe oameni că boala se transmite extrem de uşor.

Inspectoratul Şcolar Gorj a început deja o anchetă în acest caz pentru a afla dacă medicul şi-a făcut datoria. Dacă va fi găsit vinovat, doctorul ar putea fi cercetat pentru fals, care se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri