Profilul șomerului din România: Tânăr calificat și cu experiență

Data publicării:
targ joburi studenti mediafax-2

Majoritatea persoanelor care îşi caută activ un loc de muncă, şi care au participat weekend-ul trecut la târgul de cariere sunt deopotrivă femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani. Dintre aceştia, marea majoritate (68%) au studii superioare, cunosc limba engleză (95%), locuiesc în mediul urban şi nu dispun de venituri salariale.

În plus, peste 50% dintre candidaţi au cumulat peste 3 ani de experienţă de lucru, 10% dintre aceştia atingând nivelul de calificare de peste 5 ani de activitate într-un domeniu.

În cele două zile ale Târgului de Joburi şi Carieră din România, candidații prezenţi au aplicat, în medie, pentru opt locuri de muncă.

În topul companiilor care au înregistrat între 1.000 și 3.000 de CV-uri se numără: agențiile de recrutare, marii retaileri care comercializează bunuri de larg consum, prestatorii de servicii de curierat, marile lanțuri hoteliere, companiile care acționează în industria de bet&gaming, producătorii de bunuri de larg consum şi de folosință îndelungată, lanțurile farmaceutice, dar și angajatori care acționează în zona IT și call center.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri