PROGNOZA METEO. Când se opresc ploile

Data publicării:
ploaie-umbrela -5767484-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Astfel, în judeţele Gorj şi Vâlcea, cantităţile de apă au depăşit 100 de l/mp şi au atins 182 de l/mp la Sadu. În condiţiile în care pământul era deja îmbibat, nu a mai putut să absoarbă apa. Şuvoaiele au curs de pe versanţi şi au produs viituri pe râurile Gilort din judeţul Gorj şi Luncavăţ, din judeţul Vâlcea. În cele două judeţe este cod roşu de inundaţii încă patru ore. Practic, este al patrulea cod roşu de inundaţii din ultimele patru luni. 

România s-a mai confruntat cu inundaţii majore de-a lungul anului 2005, când, începând din luna martie și până în septembrie, inundaţiile au fost prezente în toate regiunile țării. De altfel, până acum, această vară a stat sub zodia ploilor. În cele 59 de zile scurse de la începutul ei, doar într-o singura zi nu a căzut niciun strop de ploaie, şi anume pe 29 iunie. 

Prognoza meteo pentru orele şi zilele următoare 

La noapte, ploile se restrâng ca arie şi vor fi slabe cantitativ în sud şi centru. Mâine vor fi averse slabe în zonele de deal şi munte, dar mâine noaptea şi joi din nou apar ploi, izolat torenţiale, în regiunile deja cu probleme - Crişana, Banat şi Oltenia.

Ploile dispar abia la sfârşit de săptămână, când temperaturile vor creşte destul de mult, iar sâmbătă vorbim deja de caniculă în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. Aici, temperaturile vor ajunge până la 35 de grade la umbră, dar în marile oraşe, acestea se vor resimţi cu cel putin 5-10 grade mai ridicate, la soare, la mijlocul zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri