Sari la conținut

Prognoza meteo pentru perioada martie - iunie. Ploi abundente şi vreme schimbătoare

În luna martie, temperaturile vor fi apropiate de valorile medii anuale ale perioadei, exceptând regiunile sud-estice precum şi, local, cele sudice şi vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei.  

Din punct de vedere al preciptaţiilor, va ploua în marea parte a ţării.

Potrivit meteorologilor, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

În aprilie, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice – 20 de grade - în cea mai mare parte a ţării. Mai rece va fi în regiunile sudice, unde temperaturile se vor situa sub aceste medii.

Şi aprilie va fi o lună ploioasă, cantităţi mai reduse de preciptaţii fiind aşteptate pe arii restrânse în sud şi est.

Luna mai nu va fi nici ea foarte călduroasă, în această perioadă fiind aşteptate multe zile cu ploaie.

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în vestul şi sud-estul ţării şi se vor situa, în general, sub aceste medii în restul teritoriului.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

În ceea ce priveşte estimarea meteorologilor privind începutul de mai la mare, nici acestea nu sunt foarte pozitive.

În iunie, temperaturile vor avea, în general, valori medii apropiate de normalul climatologic. Local, în vest și sud-est, temperaturile vor fi mai ridicate decât media perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de mediile lunare în zonele centrale și nordice, dar mai slabe în restul țării.