Programul Youth Bank: Bani nerambursabili pentru tinerii cu idei

Data publicării:
Capture

Cu un proiect care a reuşit să impresioneze, Raul a primit anul trecut 2.000 de lei pentru organizarea unui concurs de teatru pentru adolescenţi.

Încurajat de aprecierile pe care le-a primit, Raul a venit anul acesta cu un alt proiect.

„Un proiect de educație preventivă vizavi de consumul de alcool, droguri și tutun și anume să mergem în mai multe școli și să organizăm sensiuni de informare, workshopuri pe baza unor prezentări, pe baza unor filmulețe sau cazuri reale”, explică Ronaldo Raul Szekely, participant.

Prin programul Youth Bank au mai primit fonduri şi elevii care şi-au propus să-i ajute pe oamenii care ajung la azilul de noapte din Oradea.

„Colectăm joia și vinerea cornurile din școală donate de copii din clasele I-IV și apoi în bucătăria din școala noastră le preparam”, spune Carina Pere, participantă.

„Tinerii s-au unit și au fost implicați și ne-am ajutat unii pe alții în timp ce făceam. Oamenii pe care i-am ajutat au fost foarte bucuroși”, adaugă Diana Gherle, participantă.

Pentru al treilea an, programul Youth Bank este susţinut de Fundaţia Comunitară din Oradea. Banii provin din sponsorizări, iar un proiect poate primi între 500 și 2.000 de lei. Anul acesta, Banca tinerilor pune la dispoziţie peste 15.000 de lei.

„Dorim să fie pregătiți și pe partea de muncă și business, pe partea de comunicare, leadership, management de proiecte”, afirmă Iulia Dudaș, coordonatoarea programului Youth Bank Oradea.

Proiectele pot fi depuse până pe 20 martie. Apoi vor fi evaluate de cei 17 membri ai băncii care vor decide cine merită finanţarea. Programul se desfășoară în 15 orașe din România și în peste 20 de țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri