Proiect: Parcări „inteligente” în sectorul 1. De ce sunt nemulțumiți locatarii

Data publicării:
parcare inteligenta

Primele 200 de locuri de parcare în sistem „smart parking” din Sectorul 1 al Capitalei ar putea fi gata până în vara lui 2020. Autorităţile locale vor să amplaseze 21 de parcări automatizate pe mai multe străzi aglomerate din acest sector. Iniţiativa Primăriei, de a desfiinţa locurile clasice pentru a face loc containerelor în care ar urma să parcheze şoferii din nordul Bucureştiului, nu este văzută cu ochi buni nici de cei de la USR, nici de locatari. Motivul: costurile mult prea ridicate. Amplasarea unei singure construcţii metalice se ridică la 115.000 de euro, potrivit calculelor făcute de consilierii locali de la USR.

Alin Vieru, director ADP Sector 1 Bucureşti: Această parcare e amplasată pe două niveluri, parter şi etaj, tot timpul rămâne un loc de parcare gol astfel încât în momentul în care proprietarul vine şi doreşte să îşi scoată maşina din parcarea respectivă, selectează numărul de parcare. Maşinile se rotesc într-un circuit permanent, în funcţie de cea care trebuie să fie scoasă.

21 de parcări „inteligente” ar urma să fie amplasate pe mai multe străzi aglomerate din Sectorul 1. Autorităţile speră să suplimenteze locurile de parcare cu aproape 200.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei: Avem undeva 9.000 - 9.500 de locuri de parcare şi sunt 70.000 de maşini.

Alin Vieru, director ADP Sector 1 Bucureşti: A ajuns la 8.063 euro un loc de parcare în sistem smart parking fără TVA.

Consilierii locali din partea USR trag semnale de alarmă legate de costul proiectului. Amplasarea unei singure construcţii metalice se ridică la 115.000 de euro, spun aceştia.

Ilinca Macarie, consilier USR: Este un cost enorm pentru o construcţie foarte zgomotoasă şi perisabilă. În unele locuri sunt nevoiţi să intre pe spaţiul verde, în alte locuri se blochează intrarea, în alte locuri se desfiinţează mai multe locuri decât se construiesc.

Ana-Maria Tuică, jurnalist Digi24: În această parcare din S1 al Capitalei sunt, în momentul de faţă, 14 locuri de parcare. Iar locatarii spun că dacă acest container ar fi amplasat undeva în spatele meu, practic ar dispărea 11 dintre cele 14 locuri de parcare şi ar rămâne disponibile doar primele 3 prin care s-ar putea face accesul autoturismelor în parcarea automatizată.

Iniţiativa Primăriei i-a scos din minţi şi pe mai mulţi locatari din zona Dorobanţi.

Răzvan Măcărescu, locatar: Plătim aproximativ de zece ori mai mult pe an.

Gabriela Păun, locatar: O să încercăm pe toate căile să blocăm acest proiect care nu are absolut nicio utilitate.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de mâine şi urmează să fie supus votului consilierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri