PROIECT. Șoferii care nu își plătesc amenzile ar putea face muncă în folosul comunității

Data publicării:
amenda

Dacă proiectul va fi avizat favorabil, în curând şoferii vor primi amenzile prin poştă şi vor fi obligaţi să semneze confirmarea de primire. Proiectul de lege mai prevede că, dacă un şofer refuză să ridice plicul cu amenda de la Poştă sau refuză să semneze confirmarea de primire a plicului la domiciliu, atunci o copie a amenzii va fi afişată în plic închis la domiciliul conducătorului auto contravenient.

Mai mult, dacă adresa contravenientului nu mai este valabilă, plicul cu amenda se va afişa la avizierul Primăriei localităţii respective. În cazul în care şoferul nu plăteşte amenda în termen de 30 de zile de la primirea confirmată a procesului verbal, atunci se trece la executarea silită, instanţa avand puterea să dispună o perioadă de muncă în folosul comunităţii.

Anul trecut, agenții de circulație au dat 3 milioane 400 de mii de amenzi conducătorilor auto din toată ţara. Deși este un număr mare de sancţiuni, la bugetul statului au ajuns puțini bani. Și asta pentru că doar 26% din şoferii români și-au achitat amenzile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri